O metodă ingenioasă de congelare a căpșunilor. Toate vitaminele se păstrează!

Căpșunile sunt delicioase în orice stare: în dulceață, gem, compoturi și deserturi. Iar gustarea unui fruct proaspăt și copt reprezintă o plăcere incomparabilă!

Vă vom povesti cum puteți să congelați căpșunile, astfel încât să le păstrați gustul și aroma.

CUM SE CONGELEAZĂ CĂPȘUNILE?

1.Spălați foarte bine căpșunile. Este important să le spălați repede și în porții mici, ca să evitați îmbibarea fructelor cu apă.

2.Așezați-le pe prosoape de hârtie și lăsați-le să se usuce timp de 20 minute.

3.Îndepărtați codițele căpșunilor și tăiați-le în jumătăți.

4.Luați un recipient și „îmbrăcați” o pungă pe el. Răspândiți un strat de căpșuni pe fundul lui, așezându-le cu tăietura în sus. Presărați-le cu zahăr și adăugați încă un strat de căpșuni, așezându-le cu tăietura în jos. Presărați-le bine cu zahăr.

Zahărul este un ingredient important. Datorită lui, căpșunile nu-și pierd culoarea, aroma și nu se usucă.

5.Când veți termina aranjarea căpșunilor, legați punga și dați recipientul la congelator.

6.Peste 2 zile, după ce căpșunile vor îngheța, punga va adopta forma recipientului. O puteți scoate și așeza separat în congelator.

Folosiți acest șiretlic și savurați deliciile văratice pe parcursul întregului an. Pregătiți prăjituri, clătite, milkshake-uri cu căpșuni dulci și suculente și obțineți toate beneficiile acestor fructe însorite.

Vă oferim încă o rețetă de congelare a căpșunilor pentru iarnă – Căpșuni la congelator pentru iarnă

Pentru ca să congelați cu succes căpșunile și acestea să nu se transforme într-o bucată de gheață, trebuie să urmați cu strictețe procesul tehnologic.

Toate etapele sunt la fel de importante: și alegerea fructelor, și curățarea căpșunilor de tot ce este în plus, și repartizarea corectă a pungilor în congelator. Niciodată nu cumpărați căpșuni culese după ploaie. Aceste fructe conțin multă apă și sunt acoperite cu nisip, care se spală foarte greu. Gustul acestor căpșuni va deveni și mai rău după congelare. Căpșunile nu vor avea practic nici un gust sau vor fi acrișoare.

Căpșunile mari, pentru congelare la sfârșit de vară, le puteți cumpăra doar după ce le gustați. Dacă sunt dulci, cumpărați fără griji. Dacă nu prea au gust, mai bine faceți dulceață. Cele mai bune căpșuni pentru congelare sunt căpșunile medii, strânse pe timp uscat. Mai jos găsiți instrucțiunile pas cu pas, cum se congelează corect căpșunile.

MOD DE PREPARARE:

1.Umpleți o găleată cu apă rece. Puneți în ea 1-2 kg de căpșuni și lăsați-le pentru un timp. Tot nisipul și praful va rămâne la fundul găleții.

2.Scoateți fructele din apă și îndepărtați-le codițele.

3.Verificați fiecare căpșună dacă nu are pete de stricăciune. Cele stricate le aruncați. Schimbați apa după fiecare partidă de căpșuni. Așezați fructele curate pe un prosop din bumbac.

4.Căpșunile trebuie să fie uscate bine, atunci ele nu se vor lipi una de cealaltă. Repartizați câte 200-300 gr de căpșuni în fiecare pungă. Puteți folosi pungi pentru congelator sau pungi simple din plastic.

5.Aranjați pungile cu căpșuni astfel încât să nu stea una peste alta. Doar după ce fructele s-au întărit, agitați punga ca să evitați grămezi lipite de fructe înghețate. Iar acum, după ce căpșunile sunt congelate, puteți așeza pungile una peste alta.

Folosiți căpșunile congelate iarna pentru orice preparate aveți nevoie. Chiar dacă după congelare nu iși mențin forma inițială, iar la gust sunt puțin mai acrișoare, totuși pentru decorul unui tort sau pentru alte deserturi sunt perfecte.

Iar dumneavoastră cum congelați căpșunile? Răspundeți-ne prin comentarii.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!