Tort-ecler cu cremă de lapte condensat și banane!

Tortul-ecler este neobișnuit de gustos, aerat și fin. Se prepară foarte ușor și rapid. Ca să-l pregătiți, nu trebuie să coaceți separat eclerele: totul este mult mai simplu, iar rezultatul vă va bucura neapărat!

INGREDIENTE:

Pentru aluatul opărit:

-250 ml de apă;

-100 g de unt;

-un pahar de făină;

-4 ouă.

Pentru cremă:

-180 g de unt;

-380 g de lapte condensat;

-2 banane.

Pentru decor: nuci și ciocolată.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul opărit: puneți apa și untul într-o cratiță cu fundul gros. Aduceți-le până la punctul de fierbere.

2.Luați cratița de pe foc. Adăugați toată făina și amestecați energic pe parcursul a 3-5 minute, până când veți obține un aluat neted și omogen.

3.Apoi puneți înapoi cratița pe foc și încălziți aluatul pe parcursul a 30-60 secunde, până când veți observa formarea unei pelicule de aluat pe fundul și pereții vasului.

4.Lăsați aluatul să se răcească timp de câteva minute, după care încorporați treptat ouăle (câte unul) în el, amestecând de fiecare dată până la omogenizare cu mixerul sau o spatulă de lemn.

5.Transferați aluatul opărit într-un poș.

6.Tapetați tava cu hârtie de copt. Aplicați un cerc de aluat opărit pe ea. Apoi trasați linii drepte de aluat în interiorul cercului obținut, după cum este prezentat în imaginile de mai jos. Trebuie să transformați cercul într-un fel de sită, cu orificii destul de mari.

7.Coaceți aluatul timp de 15-20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. În timpul coacerii nu-i deschideți ușa!!!

8.Procedând similar, pregătiți 3 blaturi pentru tort.

9.Pregătiți crema: bateți untul moale (la temperatura camerei) până va deveni pufos, voluminos și albicios. Adăugați laptele condensat în el și mixați până la omogenizare.

10.Tăiați bananele în cerculețe subțiri.

11.Asamblați tortul: așezați primul blat pe un platou. Ungeți-l bine cu cremă și acoperiți-l cu cerculețele rezultate din felierea unei banane.

12.Procedați similar cu cel de-al doilea blat, suprapunându-l peste primul.

13.Așezați ultimul blat pe tort. Ungeți-l cu crema rămasă, după care presărați-l cu nuci mărunțite și ciocolată dată prin răzătoarea mică.

14.Porționați și serviți acest desert minunat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!