Prăjitură germană cu mac, brânză dulce de vaci și topping Streusel!

Această prăjitură minunată se prepară dintr-o compoziție fină de brânză dulce de vaci și mac, situată între 2 straturi de topping Streusel (un topping sfărâmicios din faină, unt, zahăr), care devine crocant și îi oferă o textură deosebită. Ea vă va surprinde atât prin gustul, cât și prin aspectul său apetisant!

INGREDIENTE:

Pentru topping-ul Streusel:

-190 g de făină;

-90 g de unt;

-80 g de zahăr.

Pentru compoziția de brânză și mac:

-450 ml de lapte;

-60 g de unt;

-90 g de zahăr;

-100 g de semințe de mac;

-90 g de griș;

-un ou;

-150 g de brânză dulce de vaci;

-un praf de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți compoziția de brânză și mac: puneți laptele rece, zahărul și semințele de mac într-o crăticioară. Amestecați cu telul. Adăugați untul.

2.Puneți crăticioara pe foc și, amestecând continuu, aduceți-i conținutul până la punctul de fierbere.

3.Adăugați grișul în compoziția fierbinte, amestecând continuu și energic cu telul: fie în porții mici, fie în jet subțire. Nu adăugați tot grișul deodată, deoarece el pur și simplu se va aduna sub formă de cocoloașe.

4.Apoi lăsați compoziția să se odihnească pe parcursul a aproximativ 20 minute, ca să se răcească puțin, iar grișul să se umfle.

5.Între timp pasați brânza dulce de vaci, oul și un praf de sare cu blenderul până veți obține o compoziție păstoasă și omogenă. Dacă doriți, puteți să adăugați puțin extract de vanilie în ea, ca să fie mai aromată.

6.Adăugați compoziția de mac în cea de brânză. Bateți totul cu blenderul până la omogenizare.

7.Pregătiți topping-ul Streusel: puneți făina, zahărul, un praf de sare și untul rece, tăiat în bucățele, în vasul de la blender. Pasați-le până veți obține o compoziția nisipoasă, foarte fină (ca să obțineți consistența respectivă, blenderul trebuie pornit și oprit frecvent, ca și cum ați crea niște impulsuri).

Acest proces poate fi realizat și manual: fie amestecați toate ingredientele cu mâinile până veți obține aluatul nisipos, fie puneți-le pe un tocător și tocați-le cu cuțitul.

8.Tapetați fundul unei tăvi rotunde, cu pereți detașabili și diametrul de 18 cm, cu hârtie de copt.

9.Transferați 1/2 sau 2/3 din topping-ul Streusel în tava pregătită. Răspândiți-l uniform și presați-l bine cu mâinile.

10.Răspândiți uniform compoziția de brânză și mac pe blatul modelat.

11.Presărați topping-ul Streusel rămas pe suprafața ei. Răspândiți-l uniform, fără să-l presați.

12.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C (programul sus-jos) și coaceți prăjitura pe parcursul a 40-50 minute. Suprafața ei trebuie să se rumenească.

13.Lăsați prăjitura să se răcească până la temperatura camerei în tavă, după care dați-o la frigider pentru 1-2 ore (dacă o veți scoate din tavă cât este fierbinte, ea nu își va menține forma). Apoi, folosind un cuțit subțire și ascuțit, separați-o de pereții tăvii și scoateți-o din ea.

14.Porționați-o și serviți-o.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!