Crema Diplomat (cu gust de înghețată)!

Vă propunem să pregătiți crema Diplomat, care constă din cremă fiartă de vanilie și frișcă bătută. Este fină, delicioasă și seamănă la gust cu înghețata. Se potrivește excelent pentru ungerea blaturilor de tort și umplerea prăjiturilor (este prea moale pentru uniformizarea torturilor și modelarea ornamentelor stabile). De asemenea, puteți să o serviți și ca desert individual, combinându-o cu fructe proaspete sau biscuiți!

INGREDIENTE:

-350 ml de lapte;

-2 gălbenușuri de ouă;

-130 g de zahăr;

-40 g de amidon de porumb (puteți să-l înlocuiți cu amidon de cartofi, dar vă recomandăm să-l folosiți pe cel de porumb, deoarece crema preparată cu el este mai fină și mai gustoasă);

-un praf de sare;

-o linguriță de extract de vanilie (puteți să-l înlocuiți cu un plic de zahăr vanilat sau o fiolă de esență de vanilie);

-350 ml de smântână pentru frișcă min. 33%.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați 2/3 din lapte într-o crăticioară. Aduceți-l până aproape de punctul de fierbere.

2.Puneți gălbenușurile, zahărul și restul laptelui într-un bol adânc. Amestecați cu telul până la omogenizare.

3.Adăugați amidonul și un praf de sare. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.

4.Turnați o parte din laptele fierbinte în compoziția de gălbenușuri și amidon, amestecând continuu și energic cu telul, ca să evitați coagularea gălbenușurilor.

5.Puneți crăticioara cu laptele rămas pe foc mic. Amestecând continuu și energic, turnați compoziția diluată de gălbenușuri și amidon în crăticioară.

6.Fierbeți crema până se va îngroșa și va începe să clocotească. Nu uitați să amestecați în permanență!!! După ce o veți lua de pe foc, continuați să o amestecați energic pe parcursul a încă un minut, ca să evitați lipirea ei de fundul vasului.

7.Transferați crema într-un bol curat și uscat. Dacă ea conține cocoloașe, treceți-o printr-o strecurătoare măruntă.

8.Adăugați extractul de vanilie. Amestecați.

9.Acoperiți crema cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei (astfel veți evita formarea crustei) și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei. Apoi dați-o la frigider pentru 2-3 ore. După răcire ea se va îngroșa foarte mult.

10.Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) până la apariția vârfurilor persistente.

11.Bateți crema răcită cu mixerul până va deveni pufoasă. Apoi adăugați 2-3 linguri de frișcă bătută în ea și mixați până la omogenizare.

12.Folosind mixerul, încorporați treptat (în 3 porții) compoziția rezultată în frișca bătută rămasă. Crema Diplomat este gata!

Pregătiți deserturi minunate cu această cremă delicioasă! Fără îndoială, ea va deveni una dintre preferatele dumneavoastră!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!