Chifteluțe din piept de pui și dovlecei (coapte în sos de roșii)!

Un adevărat deliciu! Puteți să pregătiți chifteluțele din orice carne: porc, vită, curcan etc. (după propriul dumneavoastră gust). Dar, după părerea noastră, carnea de pui și dovlecelul reprezintă combinația ideală!

INGREDIENTE:

-500-700 g de carne;

-500 g de dovlecei;

-un morcov;

-o ceapă;

-3-5 căței de usturoi;

-sare, piper negru măcinat, condimente — după gust;

-2 ouă;

-2 linguri de pesmet sau miezul a 3 feliuțe de pâine;

-50-70 g de pastă de roșii;

-verdeață — după gust (noi am folosit pătrunjel proaspăt).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți compoziția de carne și dovlecei: tăiați ceapa în bucățele și puneți-o în vasul de la blender. Pasați-o până la omogenizare.

2.Procedați similar cu pieptul de pui. Bineînțeles, ca alternativă, puteți să treceți ceapa și carnea prin mașina de tocat carne, montând sita medie.

3.Adăugați morcovul dat prin răzătoarea mare și verdeața mărunțită în bolul, în care ați pus ceapa și carnea tocată. Puteți să lăsați puțină verdeață pentru presărarea chifteluțelor înainte de servire.

4.Dați dovleceii prin răzătoarea mare sau cea care transformă alimentele în fâșii scurte și subțiri (noi am aplicat a doua variantă). Adăugați puțină sare și amestecați. Puneți-i deoparte pentru câteva minute, ca să-și elibereze sucul.

5.Între timp adăugați usturoiul trecut prin presa de usturoi, ouăle, sare și piper negru măcinat după gust (+ alte condimente, dacă doriți) în bolul cu celelalte ingrediente. Amestecați foarte bine.

6.Storcând puțin dovleceii rași cu mâinile, adăugați-i în bolul cu compoziția de carne. De asemenea, pentru ca compoziția să fie mai maleabilă, adăugați pesmet sau miez de pâine (înmuiat în lapte și stors) în ea. Amestecați până la omogenizare.

7.Pregătiți sosul pentru chifteluțe: diluați pasta de roșii cu puțină apă. Puteți să adăugați sare, piper negru măcinat și condimentele dumneavoastră preferate în ea (noi am asezonat-o cu o linguriță de sos dulce de chilli și puține ierburi aromate). Amestecați.

8.Turnați sosul de roșii într-o tavă adâncă.

9.Modelați chifteluțele cu mâinile umede și puneți-le în sosul din tavă.

10.Coaceți-le timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Ca să nu se ardă, puteți să le acoperiți cu folie de aluminiu și să o îndepărtați cu 10 minute înainte de terminarea timpului de coacere.

11.Presărați chifteluțele cu verdeață mărunțită.

12.Serviți-le cu garnitura dumneavoastră preferată. Nouă ne place să le savurăm alături de hrișcă fiartă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!