Pâine de casă după rețeta simplă!

Pâinea pregătită în condiții de casă se realizează simplu. Urmând această rețetă, pâinea este deosebit de aromată și gustoasă. Chiar și un culinar începător va reuși cu siguranță! Coajă crocantă, miez poros și pufos fără nici un miros de drojdie. Necătând la faptul că se folosesc cele mai accesibile ingrediente, rezultatul este minunat datorită tehnologiei de preparare.

INGREDIENTE:

-500 gr de făină;

-5 gr de drojdie uscată;

-7 gr de sare;

-350 gr de apă de 38°С;

-1/2 linguriță de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Cerneți făina într-un vas încăpător, adăugați drojdia și sarea, apoi amestecați.

2.Turnați treptat apa caldă și frământați aluatul. Inițial, acesta va fi lipicios, dar trebuie să-l frământați, până se desprinde ușor de mâini, timp de aproximativ 5-7 minute.

3.Adunați aluatul într-o bilă, pe care o ungeți cu ulei, o puneți într-un vas și o dați la loc cald pentru 30 de minute.

4.Transferați aluatul pe blatul de lucru înfăinat, nu-l lucrați, doar îl treceți prin făină și îl împărățiți în 2 bucăți egale.

5.Formați 2 pâini, îndoind aluatul spre mijloc.

6.Tapetați vasul cu un prosop curat și uscat, îl presărați cu făină, așezați o bilă de aluat cu marginea în sus și o acoperiți. La fel procedați și cu a doua bilă de aluat. Dați vasele din nou la loc cald pentru 30 de minute.

7.Așezați o cratiță, fără piese de lemn sau de silicon, sau o formă de copt cu capac pe tavă, dați tava la cuptorul rece, setați temperatura maximă, 230-250°С, și o înfierbântați bine.

8.Peste 30 de minute, scoateți tava fierbinte, îndepărtați capacul, înfăinați cratița și așezați aluatul cu marginea în jos. Stropiți pâinea cu puțină apă, faceți 2 incizii pe suprafața pâinii și acoperiți cratița cu capac.

Sfat. Dacă nu aveți o cratiță potrivită cu capac, presărați tava de copt cu făină, așezați aluatul cu marginea în jos, crestați suprafața și acoperiți pâinea cu un vas termorezistent sau cu acoperire emailată. Important este să lăsați spațiu, pentru că pâinea va crește în timpul coacerii.

9.Coaceți pâinea timp de 20 de minute la temperatura de 230-250°С.

10.Apoi scoateți capacul sau îndepărtați vasul și dați pâinea din nou la cuptor pentru încă 15-20 de minute, până se rumenește.

Aromată, crocantă și pufoasă – pâinea de casă este cea mai gustoasă! Încercați neapărat această metodă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!