Caramele cu lapte (de casă)!

O rețetă simplă și rapidă, cu rezultat plin de savoare!

INGREDIENTE:

-250 ml de lapte integral, cu conținut mare de grăsime (un pahar);

-350 g de zahăr (1.5 pahare);

-50 g de unt;

-½ linguriță de sare de lămâie.

Laptele gras poate fi înlocuit cu smântână pentru frișcă!

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați laptele într-o crăticioară cu fundul gros. Aduceți-l până la punctul de fierbere, pe foc mare.

2.Adăugați zahărul și, amestecând continuu, dați compoziția în clocot. Zahărul trebuie să se dizolve complet.

3.Adăugați untul. Așteptați până când se va topi și totul va ajunge iarăși la punctul de fierbere. Nu uitați să amestecați în permanență!

4.Apoi fierbeți compoziția rezultată pe parcursul a 5 minute, amestecând continuu.

5.Adăugați sarea de lămâie. Amestecând în permanență, fierbeți caramelul până se va îngroșa și își va modifica culoarea, căpătând o nuanță fină, chihlimbarie. Acest proces durează aproximativ 15 minute.

6.Ca să verificați dacă este gata, picurați un strop de caramel într-un bol cu apă rece. El trebuie să se adune sub formă de bilă fermă. Dacă se împrăștie, când îl strângeți între degete, înseamnă că mai trebuie fiert.

Aveți grijă să nu fierbeți caramelul prea puțin sau prea mult (în primul caz bomboanele nu se vor întări, iar în cel de-al doilea caz — ele vor deveni prea tari).

7.Transferați caramelul în forme mici. Lăsați-le să se răcească până la temperatura camerei, iar apoi dați-le la frigider pentru 2-3 ore, ca să se întărească (puteți să folosiți și congelatorul în acest scop).

8.Scoateți bomboanele din forme.

9.Serviți-le cu multă plăcere!

Dacă nu aveți forme mici, luați una mai mare și turnați compoziția obținută în ea, tapetându-o în prealabil cu hârtie de copt sau ungându-o cu puțin ulei. După ce caramelul se va răci, tăiați-l în bucățele.

Aceasta este compoziția clasică a bomboanelor. Dacă doriți, puteți să o modificați adăugând aproximativ o lingură de pudră de cacao sau pudră de roșcove, 1-2 linguri de lapte condensat sau 2-3 linguri de miere. Ajustați cantitățile adaosurilor după gust!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!