Omleta „Trei gusturi” — un mic dejun sățios, divers și apetisant!

De fapt, omleta „Trei gusturi” reprezintă un fel de mâncare tristratificat. Primul ei strat se prepară cu verdeață, cel de-al doilea — cu ardei gras, iar cel de-al treilea — cu dovlecei. De asemenea, puteți să experimentați cu roșiile și brânzeturile.

INGREDIENTE:

-12 ouă;

-500 g de dovlecei;

-2 căței de usturoi;

-15 g de pătrunjel;

-2 ardei grași;

-½ linguriță de nucșoară (opțional);

-15 g de ceapă verde;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-4 linguri de ulei de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați ardeii grași și coaceți-i timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Apoi puneți-i într-o pungă de plastic și lăsați-i să se răcească. După aceasta decojiți-i și îndepărtați-le semințele.

2.Pregătiți primul strat: bateți 4 ouă și combinați-le cu pătrunjelul și ceapa verde mărunțite, nucșoara, usturoiul pisat, câte un praf de sare și piper negru măcinat. Turnați compoziția obținută pe tigaia cu puțin ulei încins și preparați-o timp de 1.5 minute. Transferați omleta pe o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt.

3.Pregătiți al doilea strat: mărunțiți ardeii copți. Bateți 4 ouă și combinați-le cu ardeii, sare și piper negru măcinat. Prăjiți compoziția obținută pe tigaia cu puțin ulei încins timp de 1.5 minute. Așezați omleta obținută peste primul strat.

4.Pregătiți al treilea strat: curățați dovleceii, îndepărtându-le semințele și coaja. Tăiați-i în cubulețe și prăjiți-i pe tigaie timp de 5 minute. Apoi turnați compoziția obținută din 4 ouă bătute, sare și piper negru măcinat peste ei. Luați omleta de pe tigaie și așezați-o peste celelalte 2 straturi.

5.Coaceți omleta tristratificată timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

Am putea spune că aceasta nu este omletă, ci budincă de ouă! Un mic dejun ideal, care este, de asemenea, dietetic și folositor. Acest fel de mâncare mai este numit și „Semaforul” și deseori se prepară cu spanac. Mai lipsește doar o felie de pâine integrală și o ceașcă de ceai verde sau cafea. Nu uitați să distribuiți această rețetă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!