Cum îndepărtați problema canalului de scurgere înfundat? Curățarea țevilor în condiții de casă!

Multe familii, în special cele cu copii mici, se tem de utilizarea substanțelor chimice agresive pentru a-și curăța țevile de canalizare și preferă să folosească multe metode inofensive.

Într-adevăr, prea multe substanțe chimice ne înconjoară în viața de zi cu zi, iată de ce, dacă există posibilitatea înlocuirii substanțelor chimice cu produse casnice sigure, de ce să nu facem acest lucru?

O alternativă pentru substanțele chimice utilizate pentru curățarea scurgerilor este bicarbonatul de sodiu și oțetul. Avantajul acestei metode de rezolvare a problemei țevilor înfundate este inofensivitatea, prețul ieftin și ușurința de utilizare.

Deci, cum să curățați țeava,  folosind aceste componente simple?

Se știe că bicarbonatul este alcalin, iar oțetul – acid. Reacția care apare atunci când mediul acid și cel alcalin sunt combinate este însoțită de încălzirea rapidă și eliberarea de dioxid de carbon.

Acest ”set vulcanic” dizolvă perfect gunoiul, murdăria și grăsimea, adunate pe țeava de canalizare. Este foarte comod că toate componentele necesare – bicarbonat, oțet și apă fierbinte – sunt accesibile și se găsesc în orice casă.

În plus, pe lângă faptul că metoda este economică, mai este și destul de eficientă.

Astfel, dacă canalul de scurgere s-a înfundat pe neașteptate, nu e nevoie să fugiți la magazin în căutarea unui preparat chimic potrivit.

Trebuie doar să turnați:

-½ de cutie de bicarbonat în gaura de scurgere și să

-adăugați ½ de sticlă de oțet (pe care îl puteți încălzi pentru un efect mai bun).

Apoi, este necesar să închideți gaura de scurgere cu o cârpă și așteptați aproximativ 30 de minute sau până la 2 ore.

Reacția activă rezultată va indica faptul că procesul decurge corect. Apoi îndepărtați dopul de cârpă și turnați în gaură 3l de apă clocotită. Murdăria și gunoiul dizolvat vor curge în canalizare și țevile vor rămâne complet curate.

Mult spor!