Cincisprezece moduri neobișnuite de utilizare a foliei de aluminiu. Simplificați-vă viața!

Folia de aluminiu a devenit demult o parte constantă din viața noastră cotidiană. Ea nu este utilizată numai pentru prepararea mâncării și împachetarea alimentelor, ci și pentru multe alte scopuri.

Vă propunem să faceți cunoștință cu 15 moduri neobișnuite de utilizare a foliei de aluminiu, care vă vor ușura viața. Multe dintre ele vă vor scoate deseori din impas!

1. MUTAREA MOBILEI

Dacă trebuie să mutați o mobilă grea dintr-un loc în altul, atunci puneți câte un strat gros de folie de aluminiu sub fiecare picior al acesteia. Această metodă vă va ajuta să mutați mobila mult mai ușor.

2. BATERIILE NEPOTRIVITE? NICIO PROBLEMĂ!

Folia de aluminiu poate să conducă curentul electric. Dacă nu aveți un anumit tip de baterii la îndemână, puteți să folosiți unele mai mici, adăugând puțină folie de aluminiu (așa cum este prezentat în imaginea de mai jos).

3. RIDICAREA TEMPERATURII DIN ÎNCĂPERE

Dacă este frig în odaie, atunci puteți să ridicați temperatura din ea cu ajutorul unei fâșii de izolație termică reflectivă, întinsă după calorifer.

4. MARGINILE MOI ALE PLĂCINTEI

Dacă nu vreți ca marginile plăcintei să devină prea tari și uscate după coacere, atunci acoperiți-le cu folie de aluminiu înainte de a introduce preparatul în cuptor. Marginile vor rămâne surprinzător de moi.

5. ÎMPROSPĂTAȚI PÂINEA SAU PIZZA

Ca să împrospătați pâinea sau pizza înăsprită, înveliți produsul cu folie de aluminiu, stropindu-l în prealabil cu puțină apă și introduceți-l în cuptorul preîncălzit pentru 5 minute. Folosind aceeași metodă, puteți să încălziți și alte produse, ungând folia de aluminiu cu ulei.

6. CURĂȚAREA ARGINTULUI

Dacă articolele de argint s-au înnegrit, puteți să le curățați ușor cu ajutorul foliei de aluminiu. Puneți o bucată de folie de aluminiu într-o crăticioară, după care turnați apă peste ea și adăugați 2 lingurițe de sare. Țineți articolele de argint în soluția obținută pe parcursul a 15-20 minute. Apoi pur și simplu ștergeți-le cu o cârpă moale până se vor usca.

7. PÂLNIE CONFECȚIONATĂ ÎN CÂTEVA SECUNDE

Folia de aluminiu, rulată sub formă de con, poate fi folosită în calitate de pâlnie.

8. CURĂȚAREA VESELEI

Puteți să curățați cratițele de grăsime și arsuri cu ajutorul unei bucăți boțite de folie de aluminiu în calitate de burete. Nu folosiți această metodă pentru curățarea vaselor teflonate.

9. PENTRU USCĂTOR

Modelați o biluță din folie de aluminiu și puneți-o în uscătorul de rufe. Ea va preveni formarea energiei statice pe îmbrăcăminte.

10. ASCUȚIREA FOARFECELUI

Împăturiți folia de aluminiu în câteva straturi, după care tăiați-o cu foarfecele. El va deveni iarăși ascuțit.

11. CĂLCATUL RUFELOR

Folosiți folia de aluminiu, ca să călcați țesăturile delicate. Acoperiți masa de călcat cu un strat de folie de aluminiu și cu husa sa. Puneți articolul vestimentar pe masă. Încingeți fierul de călcat, oprindu-i eliberarea de aburi și călcați rufa, ținându-l la o distantă de 3 cm de ea.

12. MENȚINEȚI „TINEREȚEA” BANANELOR

Înveliți codițele unui ciorchine de banane cu folie de aluminiu. Astfel fructele vor rămâne proaspete o perioadă mai îndelungată și nu se vor strica.

13. UN LUCRU INDISPENSABIL ÎN CAMPING SAU DRUMEȚII

Dacă în timpul unei vacanțe cu cortul sau al unei drumeții îndelungi, veți înveli cutia de chibrituri cu folie de aluminiu, aceasta o va proteja de umezeala excesivă.

14. SIGILAREA ERMETICĂ A PUNGILOR DE PLASTIC

Ca să închideți ermetic o pungă cu diverse lucruri, puteți să folosiți fierul de călcat, care va suda foarte bine marginile ei. Puneți în prealabil un strat de folie de aluminiu pe marginile pungii, după care călcați-le cu fierul de călcat.

15. ÎNDEPĂRTAREA RUGINII

Frecați robinetele și țevile cu o bucată boțită de folie de aluminiu. Această manevră vă va ajuta să înlăturați eficient rugina.

Cine s-ar fi gândit că folia de aluminiu este un produs atât de universal! Ea vă va ajuta să rezolvați o sumedenie de sarcini gospodărești.

Distribuiți aceste trucuri geniale cu utilizarea foliei de aluminiu prietenilor voștri!

Spor la treabă!