Dulceață din flori de măceș — un deliciu surprinzător!

Citind acest articol, veți afla cum se prepară uimitoarea dulceață din flori de măceș, care are un gust irepetabil și un spectru larg de proprietăți folositoare pentru organismul nostru.

Măceșul este cămara naturii, ale căror daruri, din păcate, mulți dintre noi nu le utilizează atât de frecvent precum ar trebui. Din timpuri străvechi măceșul îi ajuta pe strămoșii noștri să trateze o serie întreagă de afecțiuni, printre care se aflau anemia, parodontoza etc. În general, această plantă îmbunătățește metabolismul.

Florile de măceș au o mireasmă specifică, plăcută, învăluitoare. Ele pot fi folosite pentru prepararea unei dulceți foarte aromate și cu un gust pur și simplu de poveste! Pregătiți-o și dumneavoastră — este foarte simplu!

Ca să pregătiți siropul din petale de măceș, trebuie să adunați florile lui proaspete și să le așezați în straturi subțiri în borcane, presărându-le cu zahăr. Apoi dați-le la frigider până se va forma siropul. Transferați-l într-un recipient separat și presărați petalele de măceș cu zahăr încă o dată. Acest sirop este folositor în tratamentul anemiei și afecțiunilor cardiace. Puteți să-l adăugați în ceai sau să-l folosiți ca remediu anti-stres.

INGREDIENTE:

-300 g de flori de măceș (petalele);

-250 ml de apă;

-800 g de zahăr;

-jumătate de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Alegeți petalele de măceș, îndepărtând toate impuritățile din ele. Mărunțiți-le cu ajutorul robotului de bucătărie sau blenderului.

2.Puneți zahărul și apa într-o cratiță. Așezați vasul pe foc moderat și încălziți-i conținutul până la dizolvarea completă a zahărului.

3.Adăugați petalele mărunțite și sucul de lămâie în siropul preparat.

4.Fierbeți dulceața pe parcursul a aproximativ 20-30 minute. Puteți să verificați dacă este gata, picurând un strop din ea pe o farfurioară: dacă stropul se întărește și nu se răspândește, înseamnă că dulceața este gata.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!