Un grădinar ingenios povestește cum să creșteți sfeclă roșie mare și suculentă!

Lucrările de grădinărit sunt în toi. Plantarea răsadurilor și semănarea semințelor la timpul potrivit sunt foarte importante. Însă fără îngrijiri ulterioare nu veți obține o recoltă bogată. Sfecla roșie face parte din categoria plantelor necapricioase. Chiar și în condiții nefavorabile pentru creștere, rădăcinoasa se dezvoltă destul de activ. Însă udarea abundentă și fertilizarea sfeclei cu sare vă vor permite să recoltați cele mai mari legume.

Anume soluția de sare ajută sfecla să fie suculentă și dulce. Cu toate acestea, ea este dăunătoare pentru alte culturi. Irigarea cu apă cu sare ajută la saturarea solului cu sodiu. Acest truc mai puțin obișnuit, protejează masa vegetală de uscare și veștezire. Iar cum și când să fertilizați sfecla, aflați mai jos.

Cum să pregătiți soluția de sare

În calitate de îngrășământ, e nevoie să folosiți sare gemă neiodată. Soluția de sare ajută, de asemenea, și în lupta contra dăunătorilor. Însă există proporții diferite, în funcție de tipul de prelucrare.

Pentru udarea sfeclei, încălziți 1 pahar cu apă și dizolvați în el 1 linguriță de sare. Diluați soluția concentrată cu 10l de apă stătută la temperatura camerei. Irigați plantele sub rădăcini. Udați solul din jur, ca să nu afectați dezvoltarea legumei.

Pentru a scăpa de dăunători și pentru a proteja frunzele de veștezire, dizolvați 1 lingură de sare gemă în 10l de apă caldă. Stropiți verdeața, acordând o atenție deosebită părții lor inverse. Se recomandă să efectuați procedura când frunzele încep să se înroșească.

Soluția de sare cu concentrație sporită vă ajută să protejați sfecla de afide și omizi. Dizolvați 1 pahar de sare în 10l de apă la temperatura camerei și stropiți plantele. Aveți grijă ca apa sărată să nu ajungă pe suprafața altor plante.

Când să fertilizați

Cel mai bine este să fertilizați sfecla de 3 ori pe parcursul sezonului. Primul îngrășământ de sare trebuie adăugat după apariția a 6-7 frunze. A doua oară, udați sfecla în timpul formării legumei. Iar a treia irigare se efectuează cel târziu cu 2 săptămâni înainte de recoltare.

Irigările regulate și îngrășământul de sare vă vor asigura o minunată recoltă de sfeclă. Dar nu exagerați. Totul trebuie folosit cu măsură!

Spor la grădinărit!