Înrădăcinarea oricărui trandafir! Cea mai simplă metodă de a înrădăcina un trandafir!

Trandafirul este o plantă uimitor de frumoasă! E mare păcat când minunații și neobișnuiții trandafiri din buchet încep să se ofilească și să-și piardă petalele după câteva zile petrecute în casă. Nu vă grăbiți să vă întristați, deoarece absolut orice trandafir din buchet poate fi înrădăcinat în grădina dumneavoastră. Mai mult decât atât, acest lucru se face destul de ușor, principalul este să respectați câteva reguli simple.

Pentru înrădăcinare, aveți nevoie doar de partea de mijloc a tulpinii unui trandafir cu lungimea de aproximativ 20 cm, iar pe butaș trebuie să fie cel puțin 3-4 internoduri (locuri, unde au crescut frunze).

Trebuie de menționat, tăietura superioară a butașului trebuie să fie la distanța de 1 cm de la frunză și trebuie efectuată sub unghi drept.

Tăietura inferioară, de asemenea, se face la distanța de 1 cm de la mugur. Diferența constă în faptul că această tăietură se face sub unghi de 45 de grade.

Îndepărtați toate frunzele de pe butaș.

Pentru ca butașul să se înrădăcineze, pentru început, e nevoie să-l puneți în apă, în care dizolvați un pliculeț de preparat fungicid, care va proteja trandafirii de infecții. De asemenea, adăugați în apă un pliculeț de îngrășământ ce contribuie la accelerarea dezvoltării sistemului radicular. În această soluție, butașul trebuie să petreacă 2-3 ore.

Pentru plantarea butașului, veți avea nevoie de un ghiveci de mărime medie. În calitate de substrat folosiți pământ de grădină.

Faceți în sol o adâncitură pentru butaș. La baza acestei adâncituri, adăugați 1 pastilă de biofungicid, care, la fel, va proteja trandafirul de infecții.

După 2-3 ore, adânciți butașul în pământ, astfel încât la suprafața solului să rămână 2-3 muguri.

Acoperiți butașul cu sol și udați-l cu soluția, în care a petrecut cele 2-3 ore.

Pentru a crea condițiile optime pentru dezvoltarea butașului, asigurați efectul de seră. Pentru aceasta, se potrivește o sticlă de plastic tăiată, pe care trebuie să o adânciți puțin în sol. O dată pe zi, scoateți sticla pentru 1 oră.

Când vor apărea rădăcinile trandafirului și primele frunze, iar acest lucru se va întâmpla peste 3-4 săptămâni, veți putea îndepărta sticla și să transplantați trandafirul la locul permanent.

Mult spor!