Tocană de legume în manșon (la cuptor)!

E foarte bine când nu trebuie să stați mult pe gânduri ce să pregătiți la prânz sau cină. Vara aceste întrebări se hotărăsc rapid. Întotdeauna puteți tăia legume pentru o salată sau să le coaceți. Cu un efort minim, mâncarea gustoasă deja e pe masă. Iar cu tocana în manșon totul este și mai simplu. Dacă vă străduiți, posibil nici veselă nu veți avea de spălat.

Tocana e minunată prin faptul că puteți folosi orice legume preferați. Sosul va face preparatul mai suculent și îi va oferi un gust ușor acrișor. În manșon, legumele se coc în suc propriu, ceea ce permite păstrarea tuturor aromelor. Un aperitiv lejer pe placul tuturor.

INGREDIENTE:

– 1 zucchini;

– 1 vânătă;

– 1 ardei gras;

– 2 roșii;

– 1 ceapă;

– 5 căței de usturoi;

– ½ ardei capsicum;

– 2 linguri de sos de soia;

– ½ lingură de oțet balsamic;

– 2 lingurițe de sare;

– 1 linguriță de zahăr;

– 3 linguri de ulei;

– 2 linguri de ketchup;

– ½ legătură de verdeață:

– 1 morcov.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați și tăiați cuburi dovlecelul, vânăta și roșiile. Curățați ceapa și ardeiul, le tăiați cuburi mai mici, iar ardeiul capsicum și morcovul – pai subțire.

2. Amestecați legumele într-un vas încăpător, adăugați usturoi dat prin presă și celelalte ingrediente, înafară de verdeață. Amestecați din nou.

3. Transferați amestecul de legume în manșon. Legați capetele și așezați manșonul în tava de copt. Gătiți legumele la cuptorul preîncălzit până la 190°С timp de 1 oră.

4. Puteți servi tocana fierbinte. Sau o lăsați să se răcească, o presărați cu verdeață mărunțită și serviți-o în calitate de aperitiv.

Pregătiți tocana după rețeta noastră și veți obține un preparat universal. Este perfect ca garnitură alături de carne pentru cină sau poate deveni o gustare de vară. În orice caz, va fi foarte gustos!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!