Truc cunoscut demult: pentru ce gospodarii cu experiență pun săpun în papuci!

Mulți compatrioți se confruntă cu problema picioarelor transpirate în pantofi. Acest lucru se întâmplă pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, anume în sezonul estival, lucrurile cu transpiratul picioarelor se agravează. Drept urmare, pantofii încep să miroase nu foarte frumos. Din fericire, există un truc verificat bine cunoscut, care va rezolva subtil această problemă. Tot de ce aveți nevoie este o bucată de săpun și puțin timp liber. 

Pentru mulți (probabil) va fi o descoperire, dar transpirația oamenilor nu are deloc miros. Deci, doar transpirând, omul nu începe să emane miros neplăcut. Cel mai ilustrativ exemplu în acest sens este sauna. Oamenii de acolo transpiră abundent, dar, cu toate acestea, încăperile nu miros. Mirosul neplăcut apare doar ca urmare a înmulțirii pe suprafața pielii a diferitelor microflore, bacterii și ciuperci, care „se adună” la transpirație proaspătă, precum albinele la miere. De aceea, mirosul rămâne chiar și atunci când nu mai este transpirație. 

Pe lângă faptul că transpirația duce la dezvoltarea bacteriilor pe piele, aceasta le ajută, de asemenea, să-și organizeze coloniile pe haine. Fără spălarea la timpul potrivit orice haină îmbibată cu această substanță, mai devreme sau mai târziu, va începe să miroase urât, chiar dacă nu o veți purta. Acest lucru este foarte vizibil în cazul încălțămintei: dimineața, cizmele în care au transpirat picioarele, pot mirosi mult mai urât decât atunci când au fost descălțate. 

Este foarte dificil să îndepărtați acest miros neplăcut din pantofi. Majoritatea oamenilor pur și simplu usucă și aerisesc acest articol din garderobă. Această abordare este corectă, dar nu suficientă. Pentru a combate complet mirosul de transpirație din încălțăminte, trebuie să folosiți și săpun. Este suficient să puneți o bucată în interior și să lăsați papucii peste noapte. A doua zi, rezultatul nu se va lăsa mult așteptat. 

Mult spor!