Orhideea dumneavoastră preferată va înflori tot anul! Șapte sfaturi importante!

Orhideea este o floare excepțional de frumoasă care, deși capricioasă, este una dintre preferatele florarilor. Vestea bună este că puteți obține o înflorire frumoasă și regulată dacă respectați 7 reguli simple. Asigurați-vă că le îndepliniți și atunci orhideea dumneavoastră va înflori pe parcursul întregului an! 

Sfat nr.1 

Pentru început, ar fi bine să exersați pe una din cele mai ușor de îngrijit orhidee. Începătorilor le este recomandat să se familiarizeze cu orhideele Phalaenopsis – aceasta este cea mai nepretențioasă floare. 

Sfat nr.2 

Lumina slabă este cheia frumuseții unei orhidee! Floarea este iubitoare de lumină, dar nu de raze directe ale soarelui, iar acest lucru este extrem de important de știut și de ținut cont de el. Pentru orhidee, sunt potrivite geamurile vestice sau estice. 

Sfat nr.3 

Chiar dacă orhideele sunt plante tropicale, ele nu suportă udarea excesivă și apa rece. Este suficientă irigarea 1 dată în săptămână cu apă moale la temperatura camerei pentru ca orhideea să obțină cantitatea necesară de umiditate. 

Sfat nr.4 

Hrana orhideei este, de asemenea, creșterea ei. Toate orhideele au nevoie de o concentrație mare de îngrășământ în sol. Îngrășământul trebuie dizolvat în apă înainte de udarea orhideei! 

Sfat nr.5 

Atunci când transplantați orhideea trebuie să fiți foarte atenți și să aveți grijă de plantă, deoarece pentru ea este un mare stres. Substratul se schimbă complet, încercând să nu deteriorați rădăcinile vii. Înainte de transplantare trebuie să analizați orhideea și să îndepărtați cu foarfeca toate rădăcinile moi și deteriorate, iar tăieturile să le prelucrați cu cenușă de lemn. Orhideele se transplantează o dată în 2 ani. 

Sfat nr.6 

Pentru ca orhideea să înflorească, trebuie să mențineți un anumit regim de temperatură. Noaptea, temperatura ar trebui să scadă la 15-18 °C, iar în timpul zilei ar trebui să fie cu 4-5 °C mai ridicată. 

Sfat nr.7 

Tulpinile orhideelor se taie diferit de cele ale altor plante. Acestea trebuie îndepărtate doar pe jumătate, nu complet. Și în curând orhideea va înflori din nou! 

Spor la grădinărit!