Rețeta de ketchup de casă pentru iarnă!

Dacă mai aveți câteva roșii, trebuie să pregătiți acest ketchup de casă. Rețeta este atât de simplă, dar sosul iese deosebit de gustos! Va avea mare succes, în special la copii – ei îl adoră! Nici cei mari nu-l vor putea refuza! 

INGREDIENTE: 

-4 kg de roșii; 

-500 gr de ceapă; 

-2 căpățâni de usturoi; 

-2 linguri de sare; 

-300 gr de zahăr; 

-150 ml de oțet 9%; 

-2 gr de piper negru; 

-1 gr de ardei iute chili; 

-2 gr de scorțișoară; 

-6 cuișoare; 

-3 linguri rase de amidon. 

MOD DE PREPARARE: 

1.Îndepărtați cotoarele și treceți roșiile prin storcătorul de fructe. 

Sfat. De asemenea, puteți folosi mașina de tocat carne sau blenderul, apoi treceți piureul prin sită, ca să îndepărtați semințele. Dacă vă plac sosurile cu mici particule, atunci ketchupul poate fi pregătit și cu semințe. 

2. Turnați sucul în cratiță, îl puneți la foc mic, îl aduceți până la punctul de fierbere și îl fierbeți timp de 5 minute. 

3. Peste cele 5 minute, turnați 2 polonice de sos într-o farfurie și îl păstrați pentru mai târziu. 

4. În cratiță, adăugați ceapa dată prin mașina de tocat carne, amestecați și fierbeți compoziția la foc mediu timp de 1 oră. 

5. După care, adăugați zahăr, piper negru, scorțișoară, cuișoare, ardei iute, sare și oțet, amestecați și fierbeți sosul timp de 10 minute. 

6. Adăugați apoi usturoi dat prin presă și amestecați. 

7. În vasul cu sos păstrat mai devreme, adăugați amidonul, amestecați până la omogenizare, îl turnați în cratiță, mai amestecați o dată și fierbeți sosul timp de 20 de minute. 

8. Sterilizați borcanele: turnați 100 ml de apă în ele și le dați la cuptorul cu microunde, setând puterea maximă, pentru 5 minute. Fierbeți capacele timp de 5 minute. 

9. Repartizați sosul în borcanele sterilizate, le închideți ermetic cu capace cu filet fierbinți, le întoarceți cu susul în jos și le lăsați să se răcească. 

După ce se răcește, ketchupul capătă consistența celui din comerț. Fiți siguri, nu va rămâne nici o picătură de sos! Este perfect pentru pizza sau alături de orice preparat obișnuiți să serviți ketchup. 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!