Biscuiți rapizi fără ou! Fragezi, de se topesc în gură!

Biscuiți rapizi fără ouă pentru ceai. Fără mari bătăi de cap și multă migală – totul este gata în 20 de minute, doar amestecați și dați la cuptor. Biscuiții se topesc în gură, sunt fragezi și sfărâmicioși. Biscuiți cu lapte condensat – foarte gustos. Deosebite de buni și din ingrediente accesibile. Nimeni nu își va da seama cum i-ați pregătit. Procesul este interesant, iar copiii adoră rezultatul! 

INGREDIENTE: 

-80 gr de făină cernută; 

-30 gr de amidon de porumb; 

-½ linguriță de praf de copt (4 gr); 

-1 pliculeț de zahăr vanilat (10 gr); 

-30 gr de zahăr pudră; 

-1 praf de sare; 

-20 gr de smântână fermentată (1 lingură); 

-70 gr de unt sau margarină la temperatura camerei; 

-80 gr de lapte condensat fiert. 

MOD DE PREPARARE: 

1.Amestecați untul sau margarina moale cu smântână, zahăr vanilat, zahăr pudră, sare, făină, amidon și praf de copt, cât să obțineți o consistență omogenă și netedă. Pentru frământare sunt necesare 1-2 minute. 

Sfat. Smântâna poate fi înlocuită cu gălbenușul unui ou. 

2. Înfășurați aluatul în folie de plastic și îl dați la frigider pentru 15-20 de minute. 

3. Rupeți bucăți de aluat, modelați biluțe puțin mai mici decât o nucă (15 gr) și le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt, păstrând distanța între ele. 

4. Înmuiați pasatorul pentru piure în făină, îl scuturați și presați ușor fiecare biluță. 

Sfat. Nu uitați să înfăinați pasatorul înainte de ornamentarea fiecărui biscuit. În loc de pastor, puteți folosi o furculiță, plasa pentru tăiat ouă sau răzătoarea. 

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 170°C pentru 20 de minute. 

6. Transferați laptele condensat fiert într-un poș de patiserie, tăiați vârful, formați o spirală de la margini spre mijloc pe un biscuit și acoperiți umplutura cu un alt biscuit. 

Biscuiții sunt deosebit de sfărâmicioși și fini în același timp, cu gust plăcut de unt. Iar aspectul arată foarte original. Numai buni de servit alături de o ceașcă de ceai sau cafea! 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!