Cultivați iarna un covor întreg de vitamine!

Să creșteți micro-verdețuri pentru salate este simplu, sănătos și gustos! Dacă doriți să continuați să obțineți verdeață gustoasă, suculentă și bogată în vitamine chiar și iarna, când pe paturi nu crește aproape nimic, atunci doar semănați aceste plante, iar în 7-10 zile veți avea mici verdețuri suculente pentru salate!

Această micro-verdeață se cultivă fără probleme în condiții de apartament obișnuit. Nici condiții speciale nu e nevoie să creați.

Luați un recipient de înălțimea și diametrul potrivit – o formă de copt dreptunghiulară va fi perfectă. Nici măcar găuri pentru scurgere nu sunt necesare. Adăugați puțin sol la bază, iar deasupra presărați din abundență semințe de muștar – o plantă de nutreț populară, pe care grădinarii o seamănă pe paturi în perioadele dintre sezoane. Muștarul costă puțin, germinează rapid și oferă o micro-verdeață gustoasă și nutritivă în doar 1-1,5 săptămâni.

Presărați semințele cu puțin pământ. În total, stratul de sol și semințe trebuie să aibă cel mult 1 cm grosime. Umeziți pământul cu ajutorul pulverizatorului.

Acoperiți numaidecât semințele cu ceva, până acestea încolțesc. Lăsați-le lângă geam. Iluminarea suplimentară cu o lampă pentru plante este binevenită, dar nu obligatorie.

Micro-verdeața răsare simplu și fără efort suplimentar – sub forma unui covor pufos vitaminos!

O puteți tăia și adăuga cu încredere în salate, smoothie sau diverse preparate! Încercați să o cultivați astfel măcar o dată, pentru a completa meniul cu vitamine naturale pe perioada rece a anului!

Mult spor!