Un preparat perfect 2 în 1, rulouri de carne!

Ruladă aperitivă din carne și mâncare caldă suculentă cu orice garnitură – un preparat perfect 2 în 1, pe care îl puteți pregăti pentru masa de Revelion! Pregătiți o porție dublă, cu siguranță nu va rămâne nimic! Rețeta este bine-cunoscută, dar fiecare gospodină o realizează în felul său. Noi venim cu câteva variante posibile, alegeți ce vă place!

INGREDIENTE:

– 1 kg de carne de porc;

– 1 kg de carne de pui;

– cașcaval – opțional;

– 8 căței de usturoi;

– 16 prune uscate;

– 16 caise uscate;

– sare și piper negru;

– 2 linguri de făină;

– 2 linguri de pesmet;

– 1 lingură de ulei;

– 400 ml de smântână pentru gătit.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați carnea de porc bucăți subțiri și le bateți cu ciocanul de bucătărie, acoperindu-le cu pungă de plastic, cât de subțire posibil.

2. Tăiați pieptul de pui în jumătate pe lungime și îl bateți la fel.

3. Luați o bucată de carne de porc, o presărați cu sare și piper negru, repartizați puțin cașcaval răzuit, adăugați o bucată de carne de pui, presărați sare și piper negru, repartizați usturoi dat prin presă, adăugați prune și caise uscate, apoi rulați un rulou, răsucind capetele.

Sfat. Spălați în prealabil fructele uscate cu apă caldă, nu trebuie înmuiate.

4. Bucățile de carne de pui, care își mențin bine forma, pot fi folosite primele, adică înfășurați în ele carnea de porc.

5. Amestecați făina cu pesmet, treceți fiecare rulou prin panadă pe toate părțile și le prăjiți rapid pe tigaia cu ulei la foc mare.

Sfat. Rulourile se prăjesc opțional.

6. Transferați rulourile în forma de copt, turnați smântână deasupra și coaceți rulourile la cuptorul preîncălzit până la 200°С timp de aproximativ 30 de minute, în funcție de grosimea formei.

Sfat. După ce le prăjiți, le puteți pregăti în sos direct în tigaie. Smântâna pentru gătit poate fi înlocuită cu sos de tomate cu legume.

Secțiunile arată interesant, sunt aspectuoase și apetisante. După ce se răcesc, puteți servi rulourile în calitate de aperitiv, iar până ”degețelele” sunt fierbinți, le combinați cu legume sau orice garnitură.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!