Cel mai de vară desert gata în 30 de minute din 300 gr de fructe și 100 gr de biscuiți!

O rețetă foarte simplă de desert divin cu căpșune. Cu siguranță veți dori să notați rețeta în rețetar!

INGREDIENTE:

-300 gr de căpșune;

-100 gr de biscuiți;

-400 gr de iaurt natural;

-1½ – 2 tabelete de ciocolată albă;

-10 gr de gelatină;

-50 ml de apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați apa rece peste gelatină, amestecați bine și lăsați-o să se umfle conform indicațiilor de pe ambalaj.

2.Spălați căpșunele și tăiați-le lamele fine. Tapetați un vas cu baza rotundă cu folie alimentară. Așezați feliile de căpșune într-un strat la baza și pe pereții formei.

3.Pregătiți crema. Topiți ciocolata la bain marie și amestecați-o cu iaurt. Dacă crema vă pare insuficient de dulce, mai adăugați puțin zahăr pudră.

4.Topiți gelatina umflată la bain marie sau în cuptorul cu microunde. Nici într-un caz nu o fierbeți pentru că își pierde proprietățile. Adăugați gelatina topită în cremă și amestecați foarte bine.

5.Luați recipientul în care ați așezat căpșunele, turnați puțină cremă la bază, apoi aranjați un strat de biscuiți. Puteți folosi orice tip de biscuiți, întregi sau măcinați. Urmează un nou strat de cremă, apoi căpșune. Alternați straturile, dar țineți cont că ultimul trebuie să fie de biscuiți.

6.Dați desertul la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte. După ce se întărește, răsturnați-l pe un platou, îndepărtați folia de plastic și serviți-l mai repede oaspeților nerăbdători.

Priviți cât de apetisant arată acest tort de căpșune fără coacere! Acest desert aromat nu va lăsa pe nimeni indiferent. Gustos, delicat, ușor…și cât de simplu se prepară! Aprovizionați-vă cu căpșune coapte, salvați rețeta și uimiți-vă familia cu un deliciu apetisant de vară cu fructul preferat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!