Ornament frumos ”Cosițe” pentru tricotarea căciulilor, puloverelor, cardiganelor!

Un ornament simplu pentru diverse articole tricotate: fulare circulare, căciuli, cardigane, pulovere. Raport: 5 ochiuri, 6 rânduri.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 5 + 2 ochiuri pentru simetrie + 2 ochiuri de margine. Noi am montat 19 ochiuri, pentru 3 rapoarte.

3. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 2 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 1 ochi pe față cu 2 jeteuri: introduceți andreaua dreaptă în ochi, apucați firul cu mâna stângă, îl înfășurați de 2 ori în jurul andrelei și lucrați ochiul pe față.

4. Repetați raportul, la final 2 ochiuri pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

5. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 2 ochiuri pe față, urmează ochiul cu 2 jeteuri, firul în fața lucrului, transferați ochiul pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați, eliberând ambele jeteuri, 2 ochiuri pe dos.

6. Repetați raportul, 2 ochiuri pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

7. Rând 3. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 2 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, scoateți 1 ochi pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați firul în spatele lucrului.

8. Repetați raportul, la final 2 ochiuri pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

9. Rând 4. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 2 ochiuri pe față, ochiul scos nelucrat în rândul anterior la fel îl scoateți fără să-l lucrați firul în fața lucrului, 2 ochiuri pe dos.

10. Repetați raportul, la final 2 ochiuri pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

11. Rând 5. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 2 ochiuri pe dos, apucați cu andreaua dreaptă ochiul scos nelucrat, scoateți cele 2 ochiuri de pe andreaua stângă, apoi îmbrăcați pe andreaua stângă mai întâi cele 2 ochiuri, apoi ochiul nelucrat, adică le schimbați cu locul. Lucrați pe față ochiul lung, după care celelalte 2 ochiuri.

12. Repetați raportul, la final 2 ochiuri pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

Sfat. De asemenea, puteți folosi o andrea suplimentară: 2 ochiuri pe dos, scoateți primele 2 ochiuri de față pe andreaua suplimentară, le lăsați în spatele lucrului, lucrați pe față ochiul lung (astfel încât să nu fie răsucit), îmbrăcați cele 2 ochiuri înapoi pe andreaua stângă și le lucrați pe față.

13. Rând 6. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile după desen (ochiurile de față pe față, ochiurile de dos pe dos), ochiul de margine pe dos.

14. Repetați rândurile 1-6.

Mult spor!