Ornament foarte simplu cu andrele ”Pană” – potrivit pentru fuste, bluze sau pentru decor!

Rândurile ajurate în ornamentul ”Pană” sunt perfecte pentru fuste, bluze sau pentru decorul mânecilor și marginii de jos. Ornamentul este foarte simplu, se repetă doar 2 rânduri.

Indicatorii *-* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.  

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 9 + 1 + 2 ochiuri de margine. Am montat 21 de ochiuri, pentru 2 rapoarte.

2. Rând 1 (partea de față). Primul ochi nu se lucrează, *1 ochi pe față, jeteu, 2 ochiuri pe față, 2 ochiuri împreună cu înclinare spre stânga: transferați 2 ochiuri pe andreaua dreaptă, întorcându-le cu pereții din dreaptă în spate, le întoarceți pe andreaua stângă și le lucrați împreună pe față după peretele din spate; 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre dreapta, 2 ochiuri pe față, jeteu*, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

2. Rând 2 (partea de dos). Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos, ochiul de margine pe dos.

Sfat. Dacă nu folosiți metoda clasică, atunci țineți cont de faptul că pe partea de dos toate ochiurile se lucrează după peretele din spate. Respectiv, atunci când veți lucra 2 ochiuri împreună cu înclinare spre dreapta, va fi nevoie să întoarceți ochiurile cu pereții din dreapta în față.

3. Repetați rândurile 1-2.

Mult spor!