Sfaturile grădinarilor experimentați pentru cultivarea rapidă a dovleceilor!

CUM SE POLENIZEAZĂ FLORILE DE DOVLECEL?

În stânga — floarea „masculină”, în dreapta — floarea „feminină”

În timpul înfloririi dovleceilor grădinarii responsabili realizează manual polenizarea lor. În ce constă acest proces? Trebuie să rupeți o floare „masculină” și să-i îndepărtați toate petalele. Apoi aplicați polenul de pe pistilul rămas în mijlocul florii „feminine”. Folosind o floare „masculină”, puteți să polenizați 2-3 flori „feminine”.

Dar polenizarea manuală nu exclude ajutorul oferit de insecte. Munca lor este la fel de importantă pentru polenizarea florilor de dovlecel. Ca să ademeniți albinele, bondarii și viespile, pregătiți următoarea soluție: dizolvați o linguriță de miere într-un pahar de apă. Stropiți cu ea plantele, care înfloresc, în fiecare dimineață.

PLANTAREA ȘI ÎNGRIJIREA

O condiție importantă pentru cultivarea dovleceilor este considerată alegerea parcelei. De exemplu, grădinarii recomandă plantarea dovleceilor pe aceeași parcelă în fiecare an. Ei afirmă că acest lucru protejează plantele de boli și contribuie la creșterea recoltei. Când veți alege locul de plantare, luați în considerație faptul că dovleceii iubesc lumina și umezeala.

Tufele de dovlecei trebuie udate exclusiv la baza lor și doar cu apă caldă. Astfel veți proteja fructele lor de putrezire. După ce vor fi legate primele fructe, udați tufele de 2 ori mai mult.

Tufele de dovlecei au proprietatea de a se extinde mult. Nu vă temeți să le tăiați. Îndrăzniți să îndepărtați frunzele mari și bătrâne, care acoperă florile de soare. Dovleceii se dezvoltă mai bine sub influența razelor solare.

Iar voi cultivați dovlecei în grădinile voastre? Împărtășiți-ne sfaturile voastre și, bineînțeles, poze cu legumele delicioase, pe care le-ați obținut!

Spor la grădinărit!