Aceasta e aur, nu rețetă: franzele de casă, care rămân puhave timp de câteva zile!

Această rețetă de franzele de casă este cu adevărat minunată! Franzelele rămân pufoase timp de câteva zile și sunt ușor de făcut. Datorită ei, veți putea să vă bucurați de franzele proaspete și delicioase oricând veți dori! Merită să o salvați în copiuța dvs. de aluaturi!

INGREDIENTE:

– 200 ml de apă caldă;

– 200 ml de lapte cald;

– 2 linguri de zahăr;

– 8 g de drojdie uscată;

– 1 ou;

– 30 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 600-650 g de făină;

– 1 linguriță de sare;

Ingrediente suplimentare:

– 1 gălbenuș de ou și 2 linguri de lapte (pentru ungere);

– semințe de susan și de mac (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: într-un bol potrivit pentru frământarea aluatului, adăugați următoarele ingrediente: laptele și apa caldă, oul, drojdia uscată și zahărul. Amestecați totul cu ajutorul unui tel. Apoi încorporați și uleiul vegetal.

2. După aceasta, cerneți făina deasupra, adăugați sarea și frământați un aluat omogen, nu se lipește de mâini. Pentru comoditate, puteți să adăugați făina treptat și să amestecați aluatul cu spatula, apoi să mai adăugați făină și să continuați frământatul pe masă.

3. Transferați bila obținută de aluat în bolul uns cu ulei vegetal. Acoperiți-l cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească undeva la cald, timp de 1 oră, sau până când se va dubla în volum.

4. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru și mai frământați-l un pic. Apoi împărțiți-l în șase bucăți egale și modelați-le în formă de bile. Puneți-le pe tocător, acoperiți-le cu o folie și lăsați-le să crească timp de 20 de minute.

5. Modelați franzelele: luați câte o bilă de aluat și întindeți-o într-o foaie de formă dreptunghiulară cu sucitorul. Rulați-o în formă de rulou, apoi rulați-l pe masă și întindeți-l cu palmele în formă de șnur.

6. După ce ați modelat 3 șnururi de aceeași lungime, puneți-le unul lângă altul, lipiți-le capetele de sus împreună și împletiți-le în formă de cosiță. În final, lipiți și capetele de jos împreună și ascundeți-le dedesubt.

7. Modelați astfel și cea de-a doua franzelă și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, sau le puteți coace în forme separate. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să crească la temperatura camerei timp de 20 de minute.

8. După aceasta, periați-le cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte și presărați-le cu semințe de susan și de mac.

9. Coaceți franzelele în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30-35 minute. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea.

10. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească. După aceasta, feliați-le frumos și le puteți servi cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!