Această mâncare poate fi mâncată și seara târziu – rulouri de varză foarte suculente, gustoase și sățioase!

Astăzi vom pregăti un prânz sau o cină delicioasă pentru întreaga familie. Este ușor de făcut și folosește ingrediente foarte simple. Merită să o pregătiți și dvs. împreună cu noi!

INGREDIENTE:

– 1 varză chinezească;

– 2 cepe mici;

– 2 morcovi;

– sare, piper negru măcinat, oregano, boia afumată de ardei și usturoi granulat (după gust);

– 2 linguri de sos de soia (opțional);

– 1 piept de pui sau 8 crenvurști de pui subțiri;

– 3 ouă.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați ceapa în formă de cubulețe și dați morcovii decojiți prin răzătoarea cu găuri mari. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal, adăugați ceapa în ea și prăjiți-o până când se va înmuia. Apoi adăugați morcovul și amestecați. Mai prăjiți legumele timp de 2-3 minute.

2. Tăiați partea albă și groasă a verzei în formă de cubulețe și adăugați-le în tigaie cu ceapa și morcovii. Amestecați și lăsați legumele să se prăjească la foc mediu, până când varza se va înmuia. La sfârșit, adăugați sare, piper negru măcinat, usturoi uscat și sos de soia. Amestecați.

3. Înmuiați frunzele verzi și tinere ale verzei în apă fierbinte, timp de 2-3 minute, pentru a le face mai pliabile.

4. Pe marginea unei frunze de varză, așezați 2 linguri din amestecul de legume și un crenvurst deasupra și rulați totul în formă de rulou.

5. O altă opțiune pentru umplutură este pieptul de pui. Tăiați pieptul de pui în fâșii mici și condimentați-l cu sare, usturoi uscat, oregano și boia afumată. Prăjiți fâșiile de pui pe ambele părți până când se rumenesc.

6. Pe marginea unei frunze de varză, așezați 2 linguri din amestecul de legume și câteva bucăți de piept de pui prăjit. Rulați totul în formă de rulou.

7. Într-un bol, bateți 3 ouă mari cu un praf de sare. Înmuiați fiecare rulou în amestecul de ou și prăjiți-l pe ambele părți într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal până se rumenește.

8. Veți obține niște rulouri delicioase și suculente din varză chinezească, umplute cu crenvurști sau piept de pui. Sunt foarte gustoase când sunt servite cu smântână. Savurați-le cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!