Această prăjitură este mult mai gustoasă decât tortul „Napoleon”! Gustul și textura blaturilor fac diferența!

Dacă și dvs. adorați torturile și prăjiturile asemănătoare cu faimosul tortul „Napoleon”, atunci vă recomandăm să încercați această rețetă minunată. Cu siguranță, când veți savura acest deliciu, altă rețetă nu veți mai dori să încercați.

INGREDIENTE:

– 2 foi de aluat foietaj (500 g);

– 10+10 g de zahăr;

Pentru crema de frișcă:

– 500 ml de smântână pentru frișcă (33 %);

– 100 g de zahăr pudră;

– 250 g de cremă de brânză;

Pentru crema de portocale:

– 3 portocale;

– 100 g de zahăr;

– 15 g de amidon de porumb.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți blaturile: tăiați foietajul în jumătate (250 g). Puneți bucățile de aluat pe două tăvi tapetate cu hârtie de copt.

2. Decupați un cerc cu diametrul de 24 cm din fiecare bucată de foietaj. Înțepați-l frecvent cu furculița, după care presărați-l cu zahăr (10 g) pe primul dintre ele. Lăsați bucățelele rămase în jurul lui.

3. Iar cel de-al doilea blat tăiați-l în pătrate porționate și presărați-l cu alte 10 g de zahăr.

4. Coaceți primul blat timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, iar pe cel de-al doilea, timp de 15-17 minute.

5. Pregătiți crema de frișcă: bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) și zahărul pudră cu mixerul până la apariția vârfurilor moi.

6. După aceasta, adăugați crema de brânză și continuați să amestecați cu mixerul, până la omogenizare.

7. Pregătiți crema de portocale: puneți pulpa de portocală într-o crăticioară cu baza groasă și pasați-o cu ajutorul unui blender de imersie, pănă la omogenizare.

8. Adăugați zahărul și amidonul. Amestecând în continuu, pregătiți crema pe foc moderat, până va în clocot și se va îngroșa.

9. Asamblați tortul: puneți blatul întreg pe un platou. Delimitați-l cu un inel reglabil și tapetat cu folie de acetat. Răspândiți jumătate de cremă peste blat, după care răspândiți jumătate din compoziția de portocale. Apoi adăugați crema rămasă și compoziția de portocală.

10. Adăugați pătratele de blat deasupra și dați tortul pentru 1 oră la frigider.

11. Scoateți tortul din frigider și formă. Decorați-i laturile cu bucățile rămase de aluat foietaj, pe care l-ați transformat în fărâmituri.

12. Porționați deliciul obținut și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!