Această rețetă a cucerit pe toți cu simplitatea și gustul ei! Fără ierburi și mirodenii, roșii foarte gustoase pentru iarnă!

La începutul sezonului, când toate gospodinele se pun pe pregătitul conservelor, vă propun cea mai simplă și rapidă, dar și foarte gustoasă rețetă de roșii marinate pentru iarnă! Fără sterilizare, fără ierburi, fără usturoi, fără mirodenii! Această rețetă va cuceri pe toți cu gustul și simplitatea preparării sale!

INGREDIENTE:

Rețetă de marinadă de roșii la 1 litru de apă:

– 1 lingură cu vârf de sare grunjoasă (fără aditivi);

– 4 linguri cu vârf de zahăr;

– 4 linguri de oțet de masă de 9%.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, pregătiți borcanele. Spălați-le bine cu bicarbonat de sodiu și puneți-le cu susul în jos pe un prosop, ca să se usuce.

2. De asemenea, spălați bine și roșiile. Alegeți roșii vârtoase, nu prea mari, ca să le puteți introduce în borcane.

3. Acum, umpleți compact borcanele cu roșiile pregătite.

4. Sterilizați capacele: puneți-le într-o cratiță cu apă, aduceți-o în punctul de fierbere. Apoi, din moment ce va da în clocot, mai fierbeți capacele timp de jumătate de minut.

5. Umpleți borcanele cu apă clocotită. Puneți capacele fierbinți peste ele și acoperiți-le cu un prosop. Lăsați roșiile să se încălzească bine timp de 20 de minute.

6. Peste 20 de minute, turnați apa din borcane într-o cratiță adâncă. În dependență de câți litri de apă aveți, adăugați sarea și zahărul. De asemenea, vă recomandăm să mai adăugați aproximativ 100 ml de apă fierbinte în cratiță, deoarece în timpul fierberii lichidul se poate evapora și poate să nu vă ajungă marinadă pentru toate borcanele.

Sfat: Dacă în urma vărsării apei din borcane ați obținut spre exemplu 3,600 l de apă, atunci vă recomandăm să rotunjiți cifra și să mai turnați apă până când veți obține 4 l. Așa va fi mai ușor de adăugat corect cantitatea de sare și zahăr.

7. După ce ați adăugat zahărul și sarea, amestecați foarte bine, și lăsați marinada să ajungă în punctul de fierbere. Apoi adăugați oțetul și amestecați.

8. Turnați marinada în borcane. Aici vă recomandăm să le înfiletați pe rând, iar în tot acest timp, să păstrați cratița pe plită, la cel mai mic foc, ca să rămână mereu fierbinte. Întoarceți toate borcanele cu susul în jos, acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le la temperatura camerei, până când se vor răci complet.

9. Depozitați conservele obținute în cămară!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New