Acest îngrășământ gratuit salvează plantele de interior iarna!

Dacă plantele dumneavoastră suportă greu perioada de toamnă și iarnă, există un ceai superb pentru plante, pe care îl puteți pregăti în condiții de casă, practic din nimic.

AVEȚI NEVOIE DE:

– coji de ceapă;

– ceainic cu volumul de 1l.

PAȘI DE URMAT:

1. Umpleți ceainicul cu coji de ceapă, turnați apă clocotită, amestecați și lăsați la infuzat, până soluția capătă o culoare intensă de chihlimbar.

2. După infuzare, diluați soluția cu apă stătută în proporții de 1:2.

3. Soluția trebuie să fie călduță. Udați plantele 1-2 ori pe lună.

4. De asemenea, puteți turna infuzia în pulverizator și să stropiți plantele. Astfel, toate substanțele nutritive din soluție ajung imediat la plante prin frunze.

5. Infuzia trebuie folosită imediat, nu o lăsați pentru 1-2 zile, deoarece începe rapid să fermenteze, miroase urât și își pierde proprietățile.

Deoarece cojile de ceapă conțin mult caroten, fitoncide, vitamine și microelemente, aceste substanțe sunt foarte importante pentru o creștere sănătoasă a plantelor de interior. Acest ceai îndepărtează rapid insuficiența de vitamine la plante, întărindu-le imunitatea. Dacă observați semne de îmbolnăvire (pete negre pe frunze etc.), infuzia vă ajută să îmbunătățiți solul și să eliminați problemele legate de putrezirea rădăcinilor.

În plus, soluția de coji de ceapă vă ajută să îndepărtați păianjenul roșu, musculița albă și alți dăunători. Dar, pentru utilizarea cu acest scop, e nevoie să adăugați 1 linguriță de săpun lichid în infuzie.

Folosiți neapărat această soluție minune în perioada toamnă-iarnă. Îngrășământul este gratuit și ecologic, iar florile vă vor spune un mare mulțumesc!

Spor la grădinărit!