Acest îngrășământ nu doar că va învia orice floare, dar va provoca și o înflorire abundentă! Coji de ouă!

Astăzi, vorbim despre resturile de pe masa noastră și anume despre cojile de ou, care îmbunătățesc structura solului și îi sporesc fertilitatea.

Coaja de ouă constă în 90% din carbonat de calciu, însă structura sa cristalină este diferită de cea a cretei și a varului. Coaja interacționează foarte ușor cu solul și se dizolvă în el, dacă o mărunțiți în particule foarte mici.

E nevoie mai întâi să uscați cojile de ou, apoi le puneți într-o pungă de plastic și treceți cu sucitorul deasupra.

Bucățile de mărimea de mai jos sunt perfecte în lupta contra limacșilor și melcilor, deoarece ele înțeapă. Mulciți suprafața solului din jurul culturii.

Dacă optați pentru dizolvarea cojii în pământ, atunci va fi nevoie să o treceți prin mașina de tocat carne cu sită mică.

De asemenea, puteți uda plantele de interior cu infuzie de coji de ouă. Pur și simplu adăugați cojile într-un vas cu apă și le lăsați pentru un timp, dar nu foarte mult, pentru că apare mirosul neplăcut, în special dacă nu ați spălat cojile în interior sau dacă nu sunt coji de la ouă fierte.

Mai jos, puteți vedea planta, care a fost udată timp de 2 săptămâni cu infuzie de coji. Timp de 2 ani, această plantă nu s-a dezvoltat nici într-un fel, iar acum a dat câteva frunze noi. Infuzia poate fi folosită pentru orice plantă de interior.

De asemenea, avem un truc și pentru perioada de vară, la vilă. Adăugați 3-4 albușuri într-o căldare cu 10l de apă, dați vasul la loc cald, unde nu este vânt, și așteptați până începe procesul de fermentare. Peste 4-5 zile, soluția este gata. Încercați să udați chiar și un ciot, el va înflori.

Iată ce efect benefic au resturile de pe masa noastră asupra plantelor.

Spor la grădinărit!