Acest produs se găsește în fiecare casă. Dar oare știți cum să-l utilizați?

Un compus indispensabil!

De fiecare dată când bem cafea, noi aruncăm zațul ei. Însă puține persoane știu că, de fapt, pe fundul ceștilor noastre se află un compus foarte folositor și multifuncțional.

După ce beți cafeaua, puneți zațul de cafea pe hârtie de copt și uscați-l în cuptor. Apoi puteți să folosiți zațul uscat în calitate de remediu exfoliant, alternativă pentru săpun etc.!

Iată 12 trucuri, care presupun utilizarea zațului de cafea. Și viața voastră se va schimba pentru totdeauna!

1. REMEDIU ANTI-CELULITIC

Cafeina este o parte importantă din multe produse anti-celulitice, ceea ce înseamnă că zațul de cafea funcționează la fel de bine ca produsele din comerț. Amestecați zațul cu ulei de măsline sau ulei de cocos și aplicați-l prin mișcări de masare pe pielea zonelor afectate ale corpului dumneavoastră. Nici nu veți observa cât de repede va dispărea celulita!

2. REMEDIU PENTRU „PUNGILE” DE SUB OCHI

Amestecați puțin zaț de cafea cu o cantitate mică de ulei de măsline. Apoi aplicați compoziția obținută sub ochi (prin mișcări de masare), ca să îndepărtați urmele oboselii sau somnului insuficient.

3. REMEDIU DEZODORIZANT (ÎNLĂTURĂ MIROSURILE NEPLĂCUTE)

Dacă frigiderul sau găleata de gunoi emană un miros neplăcut, pur și simplu presărați zațul uscat de cafea pe o bucată de hârtie ș lăsați-l acolo pe parcursul câtorva zile. Veți fi surprinși de rezultate!

4. REMEDIU SALVATOR PENTRU PĂR

Zațul de cafea încarcă părul dumneavoastră cu nutrienți și inspiră o nouă viață în el. Dacă aveți părul friabil și predispus la cădere, aplicați zațul de cafea pe pielea capului (prin mișcări de masare) înainte de spălare.

5. SOLUȚIE NATURALĂ DE CURĂȚARE

Textura moale, dar abrazivă, a zațului de cafea îl transformă într-un excelent curățător natural pentru tigăi, cratițe și diverse suprafețe din casa dumneavoastră!

6. CURĂȚĂTOR PENTRU GRĂTAR

V-ați pregătit pentru picnic pe parcursul întregii săptămâni, iar grătarul arată murdar și lipicios? Există o soluție simplă! Puneți puțin zaț uscat de cafea pe un burete și frecați grătarul cu el. El îi va reda strălucirea în doar 5 minute!

7. SOLUȚIE ÎMPOTRIVA PURICILOR

Cea mai bună metodă naturală de îndepărtare a puricilor de pe blana animalului dumneavoastră de companie este fricționarea ei cu zaț de cafea. Această metodă este eficientă atât pentru alungarea puricilor deja prezenți, cât și pentru prevenirea apariției lor.

8. SOLUȚIE ÎMPOTRIVA FURNICILOR

Dacă furnicile v-au invadat casa, pur și simplu presărați zațul de cafea pe porțiunile, unde le-ați observat. Ele nu vor mai reveni.

9. ÎNGRĂȘĂMÂNT PENTRU PLANTE

Dacă doriți să obțineți un îngrășământ natural și ieftin pentru plantele din grădina și casa dumneavoastră, atunci zațul de cafea este ceea ce vă trebuie! El conține nutrienții necesari pentru creșterea corectă a plantelor.

10. REPELENT PENTRU LIMACȘI ȘI MELCI

Vreți să alungați limacșii din grădina dumneavoastră? Folosiți zațul de cafea: pur și simplu presărați-l pe solul din jurul plantelor și melcii își vor căuta un loc mai confortabil. De exemplu, în grădina vecinilor voștri.

11. SOLUȚIE PENTRU OBICEIURILE DĂUNĂTOARE ALE PISICILOR

Dacă v-ați săturat de faptul că pisica zgârie întruna mobila, atunci cafeaua este cea mai bună soluție. Presărați o cantitate mică de zaț în jurul obiectului afectat și pisicile se vor ține cât mai departe de el, deoarece ele nu suportă aroma cafelei.

12. REPELENT PENTRU ȚÂNȚARI ȘI ALTE INSECTE

Ca să alungați țânțarii, albinele și alte insecte enervante, frecați zonele descoperite ale corpului dumneavoastră cu zaț de cafea. El vă va ajuta să scăpați de atenția agasantă a „vampirilor”.

Iar voi ați știut despre aceste proprietăți magice ale cafelei obișnuite?

Spor la treabă!