Acum mânerele aragazului nu mai sunt acoperite de murdărie și grăsime! Vă împărtășim o metodă simplă, cu care nu e nevoie nici să frecați!

Uneori, se întâmplă că bucătăria și aragazul sunt curate lună, dar iată mânerele se murdăresc foarte repede în timpul gătitului și curățarea lor necesită mult efort. Iată câteva metode simple, rapide și eficiente, din ingrediente accesibile, care vă asigură niște mânere fără murdărie și grăsime. Secretul constă în faptul că datorită acestor soluții, și murdăria, și grăsimea dispar fără efort. E nevoie doar să așteptați puțin.

Zeamă de lămâie

Zeama concentrată de lămâie dizolvă orice murdărie.

1. Stoarceți zeama unei lămâi.

2. Pregătiți o perie de dinți, pe care nu o mai folosiți.

3. Înmuiați peria în zeamă de lămâie, curățați bine suprafața, unde sunt zone murdare. Dacă întrerupătorul este într-atât de murdar, încât are multe puncte mici de grăsime, care nu se spală, atunci înmuiați peria în bicarbonat de sodiu (nu carbonat de sodiu!) și frecați ușor zona problematică.

4. Înmuiați peria alternativ în zeama acidă și bicarbonat, pentru a curăța aragazul complet. La final, curățați mânerele cu un burete și apă curată, pentru a îndepărta zeama lipicioasă și resturile de bicarbonat.

Oțet

Utilizarea oțetului se potrivește doar pentru mânerele detașabile ale aragazului. El va dizolva murdăria rezistentă, va îndepărta bacteriile și mirosurile neplăcute.

1. Scoateți regulatoarele într-o cratiță mică.

2. Amestecați 200 ml de oțet cu 700 ml de apă.

3. Turnați soluția peste mânere. Puneți vasul la foc mediu, aduceți lichidul până la punctul de fierbere și fierbeți mânerele timp de 7-10 minute.

4. Scurgeți apa în chiuvetă și lăsați regulatoarele să se răcească. Le uscați și le montați din nou pe panou.

Datorită acestor metode, veți scăpa de una dintre cele mai neplăcute sarcini. Dacă nu v-a plăcut niciodată să curățați aragazul, după ce veți încerca acest truc, o veți face cu plăcere!

Mult spor!