Adăugați griș la tocătură! Nimeni nu crede că le pregătesc așa de ușor! O rețetă foarte reușită!

O cină gustoasă pentru întreaga familie, pregătită din ingrediente simple și accesibile. Va trebui doar să le amestecați pe toate împreună și mâncarea este gata! Rapid, simplu și gustos!

INGREDIENTE:

– 500 g de carne tocată;

– 4 linguri de griș;

– 1 ceapă;

– 1 cartof;

– 1 ou;

– 1 praf de piper negru măcinat;

– 1 linguriță de usturoi uscat (sau 1 cățel proaspăt);

– 1 linguriță de boia de ardei dulce;

– jumătate de linguriță de sare;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1-2 linguri de apă fierbinte;

– pesmet.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru această rețetă, veți avea nevoie de 500 g de carne tocată. Noi avem de porc, însă dvs. puteți alege de oricare. Puneți-o într-un bol încăpător. Adăugați grișul peste ea și amestecați-o foarte bine.

2. Curățați cartoful și ceapa de coajă. Dați-le prin răzătoarea cu găuri mici.

3. Adăugați oul și legumele răzuite peste compoziția de carne tocată. Amestecați totul cu o spatulă.

4. A rămas să adăugați condimentele: sarea, piperul negru măcinat, boiaua de ardei dulce și usturoiul uscat, sau un cățel de usturoi trecut prin presă. Amestecați tocătura cu mâinile, până la omogenizare. Acoperiți bolul cu o farfurie și lăsați compoziția să stea pe masă timp de 15 minute, astfel încât grișul să reușească să se hidrateze.

5. În continuare, luați câte puțină tocătură în palme și modelați pârjoalele. Treceți-le printr-un castron cu pesmet. Modelați astfel toate pârjoalele și puneți-le pe o farfurie.

Sfat: Dacă doriți, puteți înlocui pesmetul cu orice tip de făină.

6. Încingeți la foc mediu o tigaie cu câteva linguri de ulei vegetal. Puneți pârjoalele în ea și rumeniți-le ușor pe ambele părți.

7. După aceasta, adăugați 1-2 linguri de apă fierbinte în tigaie, astfel încât pârjoalele să se pregătească uniform și să nu se ardă. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați pârjoalele sub el timp de 15 minute. Focul nu trebuie să fie mare.

8. Scoateți bunătatea de pârjoale aromate pe o farfurie și savurați-le cu poftă alături de garnitura sau sosul dvs. preferat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New