Administrați roșiilor, castraveților și ardeilor această soluție în timpul verii: recolta va fi mult mai bogată!

Astăzi vreau să vă împărtășesc două rețete de soluții naturale care vă vor ajuta să creșteți recolta de castraveți, roșii și ardei de câteva ori. Acești fertilizanți conțin o cantitate mare de aminoacizi, vitamine din grupa B, vitamina C, foarte mult potasiu, calciu și magneziu. Ambii vor influența pozitiv atât înflorirea cât și fructificarea plantelor.

Rețeta nr. 1: Soluție naturală din cenușă și zer

Această soluție naturală este bogată în calciu, potasiu, vitamine și aminoacizi și este foarte eficientă pentru creșterea sănătoasă a plantelor.

Veți avea nevoie de:

– 3 pahare de cenușă;

– 1 l de zer;

– jumătate de linguriță de iod.

Mod de preparare:

1. Amestecați bine cenușa și zerul și lăsați-le să stea timp de 4 ore.

Notă: După cum știți, în primul rând, cenușa conține foarte mult calciu, dar și potasiu. Iar zerul conține o cantitate enormă de vitamine, aminoacizi, săruri minerale, macro și microelemente precum potasiu, calciu, magneziu, fosfor, vitamine din grupa B și conținutul de aminoacizi este de 10 ori mai mare decât în lapte. Prin urmare, rețineți acest moment că zerul este mult mai util decât laptele însuși. De ce amestecăm cenușa cu zer? Ideea este că cenușa conține elemente insolubile de calciu, fosfor și potasiu și pentru a le face solubile adăugăm acizi. În acest caz, adăugând zer, obținem deja lactat de calciu și lactatul de calciu este deja 100% solubil în apă.

2. După aceasta, umpleți găleata cu apă și adăugați o jumătate de linguriță de iod. El va ajuta la prevenirea și tratarea diferitor boli fungice ale plantelor.

3. Luați 1 pahar din această soluție și diluați-l în alți 10 l de apă curată, pentru a obține soluția gata pentru udare.

4. Udați plantele cu această soluție o dată pe săptămână pentru a le ajuta să crească sănătoase și puternice.

Rețeta nr. 2: Soluție naturală din frunze de dafin

Această soluție ste bogată în fier, mangan, vitamina B6 și calciu. De asemenea, frunza de dafin conține vitamina A, B2, B9, fosfor, zinc, cupru, seleniu și 16 aminoacizi. Fertilizantul va ajuta la prevenirea clorozei, va îmbunătăți înflorirea și va ajuta plantele să facă față condițiilor de stres.

Veți avea nevoie de:

– 2-4 frunze de dafin la 1 l de apă pentru pulverizare;

– 1 pachet întreg de frunze de dafin la 1 l de apă pentru udare.

Mod de preparare:

1. Lăsați frunzele să stea în 1 l de apă timp de 4 ore sau o zi.

2. Turnați soluția într-un pulverizator și pulverizați plantele o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni.

3. Dacă doriți să udați plantele cu frunze de dafin, luați un pachet întreg de frunze și înmuiați-le în 1 l de apă. După ce s-au înmuiat, turnați soluția în 10 l de apă și udați plantele la rădăcini.

4. Această metodă este mai intensivă și conține mai multe substanțe nutritive decât pulverizarea pe frunze.

Aceste două rețete de fertilizanți naturali sunt ușor de preparat și foarte eficiente pentru a vă ajuta să obțineți o recoltă bogată și sănătoasă. Încercați-le și veți vedea diferența!

Spor la grădinărit!