Aflați cât de utilă poate fi sarea în procesul de curățare a locuinței! Trucuri și sfaturi practice de utilizare!

Astăzi, vreau să vă împărtășesc câteva moduri de utilizare a sării în procesul de curățare a locuinței. Aceasta se descurcă bine cu tot felul de sarcini, trebuie doar să știți cum să o utilizați.

Trucul nr. 1: Dezinfectarea bureților și a cârpelor de bucătărie!

Adăugați o lingură de sare într-un bol cu apă fierbinte și lăsați bureții și cârpele să se înmoaie timp de 30 de minute.

Trucul nr. 2: Curățarea mopului!

Adăugați 100 ml de oțet și 100 g de sare în găleata cu apă a mopului. Puneți-l în această soluție și lăsați-l pentru 30 de minute, apoi puneți-l la uscat. Mopul va arăta ca nou.

Trucul nr. 3: Îndepărtarea petelor de pe rufe!

Sarea ajută detergentul să dizolve petele. Adăugați 2 linguri de sare în tambur și continuați cu spălarea obișnuită. Rezultatul se va vedea cu ochiul liber!

Trucul nr. 4: Îndepărtarea depunerilor de calcar din vasul de toaletă!

Dacă apa conține mult calcar, atunci și depunerile pe vasul de toaletă nu se vor lăsa mult timp de așteptat. Pentru a le îndepărta ușor cu peria, folosiți un amestec de: 100 ml de apă, 100 g de sare grunjoasă și o lingură de bicarbonat de sodiu.

Trucul nr. 5: Curățarea bijuteriilor de argint!

Tapetați un bol cu o bucată de staniol și adăugați bijuteria de argint în el. De asemenea, puneți o mână de sare grunjoasă și apoi turnați apă fierbinte deasupra. Lăsați soluția să acționeze timp de 30 de minute, apoi curățați bijuteria cu o cârpă uscată. Va arăta din nou frumos și va străluci!

Trucul nr. 6: Curățarea tocătoarelor din lemn!

Folosiți 2 lingurițe de sare și o jumătate de lămâie pentru a îndepărta mirosurile neplăcute de pe tocătoarele de lemn. Această metodă, pe lângă faptul că dezodorizează, dezinfectează și curăță suprafața foarte bine. În final, ungeți suprafața tocătorului cu un pic de ulei vegetal și lăsați-l să se usuce foarte bine!

Toate aceste metode sunt foarte economice și prietenoase cu mediul, fără mirosuri chimice iritante. În plus, sunt soluții vechi, dar eficiente, pe care le foloseau și bunicile noastre.

Spor la treabă!