Aluat dospit pentru niște chifle foarte pufoase și apetisante! Trandafiri gustoși cu brânză de vaci!

Niște chifle foarte gustoase, pe care ador să le pregătesc pentru familia mea. Pe lângă gustul deosebit și textura aerată a aluatului, îmi place și procesul de modelare a chiflelor. De aceea, dacă nu ați mai pregătit niciodată asemenea chifle, vă provoc să o faceți.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 150 ml de apă (caldă);

– 150 ml de lapte (cald);

– 2 linguri de zahăr;

– 15 g de drojdie proaspătă;

– jumătate de linguriță de sare;

– 2 ouă;

– 80 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 500 g de făină (+/-);

Pentru umplutură:

– 300 g de brânză de vaci;

– 1 ou;

– 3 linguri de zahăr;

– 1 lingură de smântână fermentată;

Opțional:

– 1 ou (pentru ungere);

– semințe de mac (pentru presărare).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați laptele și apa caldă într-un bol adânc. Adăugați zahărul, drojdia uscată, sarea, ouăle și uleiul vegetal. Folosiți un tel pentru a amesteca ingredientele până la omogenizare.

2. Adăugați o parte din cantitatea de făină și amestecați totul cu telul. După aceasta, încorporați și cea de-a doua parte, doar că frământați aluatul deja cu mâna. Acesta trebuie să iasă moale și omogen. Acoperiți-l în contact cu o folie, apoi acoperiți și bolul cu un prosop și lăsați-l să dospească timp de 1 oră.

3. Pregătiți umplutura: turnați brânza de vaci într-un bol adânc. Adăugați zahărul, oul și smântâna fermentată. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unei linguri.

4. După ce și-a dublat volumul, transferați aluatul pe suprafața de lucru. Frământați-l un pic și împărțiți-l în două părți egale. Modelați-le în formă de bile. Pe una dintre ele acoperiți-o cu o folie și lăsați-o pe masă.

5. Luați cea de-a doua bilă și întindeți-o cu sucitorul într-o foaie rotundă, de grosime medie. După aceasta, folosind o formă rotundă de patiserie, cu diametrul mare și marginea ondulată, decupați trei cercuri de aluat din ea. Apoi luați o formă mai mică și mai decupați câteva cercuri. Aluatul rămas modelați-l în formă de bilă și veți mai întinde o foaie din el.

6. Acum, împărțiți numărul de turtițe mici la trei, luați un pahar și așezați pe marginea superioară a acestuia o parte din acestea (vedeți în imaginea de mai jos). Aplatizați marginea foarte bine cu degetele. Apoi răsturnați paharul și scoateți trandafirul obținut. Puneți-l pe una din cercurile cu diametrul mai mare. Adăugați o lingură de umplutură în centrul florii.

7. Modelați astfel toți trandafirii și puneți-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-i cu ou bătut. In centrul umpluturii, adăugați câteva semințe de mac.

8. Coaceți prăjiturile în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 20-25 minute.

9. Scoateți frumoșii și gustoșii trandafiri din cuptor și savurați-i cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New