Aluat pufos pentru cozonaci – poate fi amestecat cu mixerul în câteva minute (fără drojdie)!

Dacă nu aveți timp să pregătiți un aluat dospit pentru cozonaci sau vă temeți că nu vă vor ieși bine, atunci această rețetă este pentru dvs. Aluatul dat poate fi frământat în câteva minute și pus la copt imediat. Iar glazura este foarte gustoasă, fără baterea îndelungată a albușurilor. Are la bază alt ingredient. Cozonacii ies hidratați, deloc uscați, delicați și pufoși! O rețetă reușită, pe care o puteți încerca fără de griji!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 400 g de brânză de vaci;

– 100 g de smântână fermentată;

– 100 g de unt;

– 40 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 4 ouă;

– 250 g de zahăr tos;

– jumătate de linguriță de sare;

– 450 g de făină;

– 30 g de praf de copt;

– 1 praf de zahăr vanilat;

– 150 g de merișoare uscate (sau orice alte fructe uscate);

Pentru glazură:

– 120 g de lapte praf;

– 2-3 lingurițe de zahăr pudră (după gust);

– 50 ml (+/-) de apă;

– ornamente colorate pentru decorararea copturilor.

MOD DE PREPARARE:

1. Bateți ouăle cu zahărul tos, folosind un mixer, până când veți obține o compoziție pufoasă și albicioasă. În final, adăugați un praf de sare și mai amestecați puțin.

2. Adăugați brânza de vaci și încorporați-o cu ajutorul mixerului, astfel ajutând granulele să se dizolve mai bine. Brânza noastră este slab granulată, cu un conținut de grăsime de 5%.

3. Acum, încorporați untul moale, smântâna fermentată (de 20%) și uleiul vegetal (inodor) de temperatura camerei.

4. Amestecați făina cu praful de copt și zahăr vanilat. Începeți să adăugați câte puțină și să amestecați cu mixerul. Aveți grijă să nu adăugați prea multă făină. Aluatul nu trebuie să fie solid, ci moale și lipicios. În final, amestecați-l cu o spatulă de silicon.

5. Adăugați fructele uscate și continuați să amestecați aluatul cu spatula.

6. Ungeți formele de hârtie pentru cozonaci cu ulei vegetal. Formele noastre au diametrul de 9 cm și înălțimea, la fel, de 9 cm.

7. În total, noi am avut nevoie de 5 forme. Împărțiți aluatul în 5 bucăți egale și așezați-le în forme. Pentru comoditate, puteți folosi un cântar de bucătărie. În final, uniformizați suprafața cozonacilor cu o spatulă sau lingură înmuiată în apă sau ulei vegetal.

8. Puneți toți cozonacii pe o tavă și coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la 165°C, timp de 40-50 de minute.

9. Scoateți cozonacii din cuptor și îndepărtați-le forma. Lăsați-i să se răcească.

10. Pregătiți glazura: într-un bol adânc, încorporați laptele praf cu zahărul pudră. După aceasta, începeți să turnați apa într-un jet subțire și să amestecați ingredientele cu telul. Trebuie să obțineți o pastă omogenă și deloc lichidă.

11. Ungeți cozonacii cu glazura obținută, folosind o lingură. Imediat după aceasta, decorații cu ornamente de diferite culori pentru copturi.

12. Cozonacii sunt gata! Aceștia au ieșit absolut moi și gustoși! Sperăm că și dvs. sunteți mulțumiți de rezultat! Serviți-i cu plăcere pe masa de sărbătoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New