Am găsit un ceainic și o cratiță veche la bunica acasă și iată cum le-am reutilizat! Am obținut niște articole decorative foarte frumoase!

Nu demult, în timp ce făceam ordine, am găsit la bunica mea acasă un ceainic și o cratiță veche. Ceainicul era ruginit pe dinăuntru iar cratița avea o gaură în ea. De asemenea, am găsit și o găleată de vopsea rămasă după renovare. Acum, cu aceste trei lucruri pe care nu le mai pot folosi, și pe care să le arunc e păcat, m-am gândit să fac ceva din ele.

Pentru acest proiect, am aplicat vopseaua în culorile negru și alb cu un pulverizator de tip spray. De asemenea, am mai avut nevoie de un degresant, un șablon și niște sfoară.

Deci, haideți să vă arătăm pașii pe care i-am urmat!

Pentru început, am realizat la baza cratiței câteva găuri. După aceasta, am tratat suprafața ei, cât și cea a ceainicului cu un degresant.

Am vopsit cratița cu vopsea de culoare albă, iar ceainicul – cu neagră și le-am lăsat să se usuce bine.

După aceasta, am lipit trei cercuri de bandă adezivă pe cratiță, lăsând o distanță egală între ele. De asemenea, am acoperit și toartele. Dungile obținute le-am colorat cu o vopsea diferită, în cazul dat, cu negru. Când s-au uscat complet, am dezlipit benzile și am obținut un desen dungat perfect.

Iar peste ceainic am aplicat un desen cu ajutorul unui șablon și a unei vopseli strălucitoare. Dvs. puteți opta pentru oricare alt desen doriți și-l puteți aplica fie manual, fie cu ajutorul șabloanelor.

Iată ce ne-a ieșit nouă:

Am decorat marginea ceainicului și toarta acestuia cu sfoară, lipind-o bine cu ajutorul unui lipici fierbinte.

După aceasta, am pus obiectele obținute în grădină și le-am umplut cu flori, ca să ne putem bucura de frumusețea lor. În ceainic, deoarece este bun, vom păstra buchetele de flori vii, iar în cratiță, mai târziu vom planta niște flori sezoniere.

Încercați și dvs. să oferiți o a doua viață ustensilelor vechi de bucătărie. Cu siguranță veți reuși la fel de bine!

Spor la treabă!