Am îndrăgit cu toții această rețetă de merlan! Îi mulțumesc vecinei mele pentru ea! 20 de minute și e gata!

Merlanul pregătit după această rețetă pur și simplu se topește în gură. Toată familia a îndrăgit rețea, de aceea, o pregătesc foarte des. Vă recomand să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 0,5 kg de merlan (al nostru este congelat);

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 2 linguri de pasta de tomate + 1 pahar de apă (sau 1 pahar de suc de roșii);

– 1 ceapă de mărime mare;

– 1 morcov;

– ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prăjit);

– 1 praf de zahăr;

– 4 linguri de făină (pentru înmuierea peștelui);

– 1 lingură de smântână fermentată+1 pahar de apă;

– 1 frunză de dafin.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine peștii, îndepărtați-le părțile necomestibile și tăiați-i în bucăți mici și porționate. Puneți-le într-un bol și amestecați-le cu sare și piper negru măcinat după gust. Lăsați-le să stea la temperatura camerei timp de 10 minute.

2. Între timp, combinați pasta de tomate cu apa, sau pregătiți un pahar de suc de roșii. Noi avem pastă congelată de tomate.

3. Pregătiți legumele: curățați și tăiați ceapa în formă de cubulețe și dați morcovul prin răzătoarea cu găuri mari.

4. Încingeți o tigaie cu o lingură de ulei vegetal. Prăjiți ceapa în el, până când va deveni transparentă, apoi adăugați morcovul. Mai căliți legumele timp de 2 minute.

5. În final, adăugați un praf de sare, încă o lingură de ulei vegetal și amestecul de pastă de tomate. Amestecați și faceți focul puțin mai mic decât mediu. Adăugați un praf de zahăr și frunza de dafin. Lăsați sosul sa fiarbă.

6. Într-o altă tigaie încinsă, prăjiți peștele, până când se va rumeni foarte puțin pe ambele părți. Înainte de aceasta, să-l treceți printr-o farfurie cu făină.

7. Combinați smântâna fermentată cu jumătate de pahar de apă rece. Turnați amestecul peste sosul din tigaie. Amestecați și stingeți focul.

8. Turnați sosul obținut peste sosul abia rumenit din cealaltă tigaie. Distribuiți-l uniform și acoperiți tigaia cu un capac. Lăsați peștele să fiarbă în sos timp de 20 de minute.

Sfat: Dacă nu doriți ca sosul să fie prea gros, mai adăugați jumătate de pahar de apă.

9. Apoi întoarceți peștele pe partea cealaltă și mai pregătiți-l timp de 7 minute. Stingeți focul și lăsați peștele să se răcească sub capac.

10. Savurați deliciul obținut cu multă plăcere la cină!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!