Am scos furnicile din grădină fără chimicale cu un remediu popular!

Furnicile în sine nu sunt dușmanii oamenilor, dar daunele care le produc afectează grădina oricărui grădinar și anume prin răspândirea afidelor care se depun pe frunze tinere și sug sucul din frunze. Ele protejează coloniile de afide și chiar le transportă pe alte plante. Furnicile sunt atrase de seva dulce secretată de afide și le protejează de alți dăunători. În rezultat suferă pomii și plantele tinere care nu reușesc să crească sănătos.

Dacă pe teritoriul Dstră aveți pomi fructiferi, trandafiri, castraveți și dovlecei care sunt afectate de afide, atunci trebuie să începeți lupta cu furnicile. Odată cu dispariția furnicilor, vor dispărea și afidele. Pentru aceasta trebuie să vă folosiți de un remediu natural care constă în următoarea manipulare:

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-1 pachet de bicarbonat de sodiu;

-1 sticlă de oțet de 9%.

Luați o lopățică sau un alt instrument comod pentru a săpa și în mijlocul mușuroiului. Straduiți-vă să săpați cât mai adânc.

Turnați în mijlocul gropii bicarbonat de sodiu și apoi peste el oțetul. În rezultat se va primi o reacție violentă, puternică și cu multă spumă.

Sfat: Cu cât mai adânc săpați groapa, cu atât mai puternic va fi impactul asupra lor.

Acest lucru va determina furnicile să părăsescă acest loc cât mai repede posibil. Furnicile vor pleca în decurs de 2 zile.

Sfat: Dacă mușuroiul de furnici este unul de durată, atunci procedura trebuie repetată.

Mult spor la grădinărit!

New