Am tăiat mânecile de la o cămașă și mi-am cusut ceva frumos și comod! Nu mai arunc cămășile vechi ale soțului!

Cămășile bărbătești sunt considerate de mulți a fi potrivite doar pentru bărbați. De fapt, nu este chiar așa. Orice meșteriță va găsi întotdeauna ce să facă cu cămașa soțului ei. Există atât de multe idei minunate și soluții interesante în acest sens!

Dintr-o singură cămașă, puteți face o bluză cu o multitudine de modele – cu guler, dantelă etc. Și mânecile pot fi de diferite variații. Iar dacă veți combina două cămăși, puteți obține o rochie, un sarafan, sau chiar și niște huse pentru pernele de pe canapea. Materialul de cămașă este rezistent și are un aspect atractiv. De aceea, lucrurile cusute din el arată destul de decent.

Astăzi vă voi descrie cum mi-am cusut eu un șorț frumos de bucătărie dintr-o cămașă mai veche de-a soțului meu:

1. Am întins cămașa pe masă și mi-am marcat talia acesteia cu o riglă. După aceasta, am marcat un decolteu în formă de V, care duce de la conțurile taliei, până în ambele părți ale gulerului. Apoi am început să tai partea din față a cămășii, începând cu cusătura laterală din dreapta, trecând pe linia de V, înconjurând gulerul la 2 cm distanță, venind pe cea de-a doua linie de V și finalizând cu latura din stânga.

2. La nivelul pieptului am făcut câte un fald mic, le-am cusut și le-am călcat cu fierul de călcat.

3. Am tăiat partea de jos a mânecii cu manșeta, la aproximativ 20 cm distanță (o voi folosi mai târziu pentru buzunar). Iar partea de sus a mânecii am tăiat-o în fâșii de lățime egală.

4. După aceasta, am trecut pe toată marginea șorțului cu o cusătură la 1 cm distanță. Mai apoi, ajutându-mă de fâșiile tăiate, am cusut marginea pe o partea, le-am pliat și le-am cusut încă o dată pe partea opusă.

5. Buzunarul pe șort este un detaliu foarte util. Acolo puteți pune chibrituri, ochelarii, telefonul – ceea ce trebuie să fie întotdeauna la îndemână. În plus, buzunarul are și o funcție decorativă. Pentru a-l coase, am folosit mâneca cămășii. Am îndoit buzunarul pe 3 părți, am călcat pliurile și l-am cusut pe șort.

6. În final, mi-am făcut niște legători la spate din fâșii cu lățimea de 7 cm și le-am cusut la nivelul taliei șorțului.

7. Șorțul este gata! Pe de o parte, acesta seamănă cu un model clasic, dar pe de altă parte este un articol original, practic și comod pentru fiecare gospodină!

Spor la treabă!