Am turnat 1 capac de soluție sub Crăciunel! A început să înflorească în valuri abundente din decembrie până în mai!

Înainte nu înțelegeam de ce grădinarii sunt atât de pasionați de Crăciunei. Chiar dacă avem și eu câteva astfel de plante mereu verzi acasă, nu aș fi putut să-mi imaginez până acum cât de frumos pot înflori. Când am început să le îngrijesc așa cum trebuie, au devenit unele dintre plantele mele preferate de apartament.

Crăciunelul decorează pervazurile multor grădinari. Și nu numai grădinarii, ci aproape fiecare om are o asemenea plantă acasă. Însă după o perioadă lungă de lipsă de inflorescențe, mulți încep să se gândească să le arunce la gunoi.

Într-adevăr, Crăciunelul nu la toți se manifestă în toată splendoarea sa. Pentru ca această floare să se simtă bine, trebuie să i se asigure anumite condiții măcar o dată pe an. De asemenea, are nevoie și de un nutrient important, care îl va stimula.

Așadar, vreau să vă explic ce trebuie să faceți pentru ca Crăciunelul să înflorească non-stop timp de șase luni consecutiv. Aceasta este o priveliște uimitoare!

O condiție importantă!

Să știți că este foarte important ca în perioada octombrie-noiembrie să asigurați condițiile potrivite pentru această plantă. Dacă nu veți face acest lucru, este în regulă – oricum veți reuși să faceți florile să înflorească. Dar inflorescențele vor fi mai modeste.

Așadar, în această perioadă (octombrie-noiembrie) trebuie să aduceți sau să creați iarna pentru Crăciunel. Acest lucru înseamnă că temperatura aerului din jurul său trebuie să fie cel mult +10 grade. De asemenea, planta nu trebuie să fie udată. Poate doar de 1-2 ori pe parcursul întregii perioade. Și nu vă speriați dacă vedeți că frunzele încep să se usuce.

După aceasta, el și le va regenera foarte rapid. De asemenea, în această perioadă, planta trebuie să primească suficientă lumină (timp de 8 ore pe zi). În general, cel mai bun loc pentru acest proces organizat este balconul vitrat. Acesta este locul unde planta va experimenta toate „farmecele iernii”.

Ce va urma?

După perioada creată de „iarnă”, Crăciunelul trebuie adus în casă la cald și udat. Reînnoirea masei verzi va avea loc la foarte scurt timp după aceasta. Și veți putea observa că în același timp vor începe să se formeze bobocii florali! Iar la această etapă, este foarte important să-l fertilizați!

Fertilizarea dată este obligatorie, în special dacă nu ați creat un asemenea impuls pentru Crăciunel. În schimb, planta vă va bucura cu florile sare pe tot parcursul iernii și al primăverii. Nu la fel de abundente, dar totuși va fi foarte frumoasă. Iar anul viitor va fi unul revoluționar pentru ea.

Dacă veți face totul corect, atunci valurile de înflorire se vor repeta. De obicei, Crăciunelul începe să înflorească în luna decembrie – ianuarie și termină de înflorit în lunile aprilie – mai. Acest lucru înseamnă că vor fi aproximativ 5 valuri de flori, care vor acoperi întreaga plantă.

Cel mai important fertilizant!

Deci, în această perioadă importantă, planta are nevoie cel mai mult de potasiu. În primul rând, diluați 1 capac de humat de potasiu în 1 l de apă. Udați Crăciunelul. Așteptați să treacă 2 săptămâni și diluați 1 capac (de la o sticlă obișnuită) de superfosfat în 1 l de apă. Udați planta.

După prima înflorire, Crăciunelul trebuie să beneficieze de o pauză de 2 săptămâni. După aceea, bobocii vor începe să se formeze din nou. Și aici este important să repetați din nou o astfel de udare. Acest lucru trebuie făcut înainte de fiecare etapă de înflorire.

Spor la grădinărit!