Amidon, 3 șervețele și… Peste o oră masa vă va fi decorată cu o adevărată capodoperă!

Se apropie sfârșitul lunii martie și nici nu veți reuși să clipiți până când sărbătoarea luminoasă a Paștelui vă va ciocăni la ușă. Știți că anul acesta Învierea Domnului este pe 8 aprilie? Noi am început deja să planificăm pregătirile pentru această zi minunată.

 

Recent o prietenă pasionată de croitorie ne-a povestit despre un mod extraordinar de decorare a ouălor. Și dacă v-ați plictisit de coloranții obișnuiți și abțibildurile banale, este momentul potrivit să încercați această activitate creativă, pe care trebuie să o realizați cu propriile dumneavoastră mâini.

DECORAREA OUĂLOR
Principalul simbol al Paștelui este reprezentat, evident, de ouăle Pascale. Există numeroase modalități de ornare a acestora! Ele sunt vopsite, pictate și, de asemenea, există diverse materiale și alimente, pe care oamenii le modelează sub formă de ouă. Astăzi echipa noastră vă propune să învățați cum se decorează ouăle cu ajutorul tehnicii decupajului. Se vor descurca chiar și începătorii din domeniul handmade!

Pentru aplicarea acestei tehnici puteți utiliza atât ouă fierte, cât și ouă crude. Cel mai bine ar fi să alegeți ouă cu coaja albă, ca să le puteți vopsi mai ușor.

AVEȚI NEVOIE DE: 
-ouă fierte (albe);

-2 lingurițe de amidon;

-apă;

-o pensulă;

-șervețele — pentru decupaj;

-coloranți alimentari (auriu, argintiu).

MOD DE LUCRU:
1.Alegeți șervețele de masă, ornate cu desene mici. Îndepărtați straturile lor inferioare — nu veți avea nevoie de ele, după care decupați floricelele sau alte figuri de pe stratul colorat.

2.Începeți să răspândiți aceste modele pe suprafața ouălor, fixându-le cu ajutorul pensulei înmuiate în apă. Este important să vă străduiți să neteziți toate cutele.

3.Acum este momentul să preparați lipiciul din amidon. Noi am folosit amidon de porumb, însă puteți să utilizați și amidon de cartofi.

Amestecați amidonul și 50 ml de apă într-o crăticioară. Puneți amestecul obținut pe foc mic și încălziți-l pe parcursul unui minut. Amestecați periodic viitorul lipici cu ajutorul unei lingurițe.

După ce ați răspândit toate modelele pe ouă, ungeți-le foarte bine cu lipici și lăsați-le să se usuce. Puteți să înlocuiți amidonul cu albuș bătut.

4.După ce toate ouăle se vor usca în totalitate (10-15 minute), acoperiți-le cu un strat decorativ. Pentru aceasta adăugați colorantul alimentar într-o cantitate mică de lipici.

Cel mai bine ar fi să uscați ouăle pe grătar.

5.Priviți cât sunt de aspectuoase!

Tehnica decupajului este o posibilitate excelentă pentru autorealizare, decorarea obiectelor din viața cotidiană și introducerea individualității dumneavoastră în diverse domenii de activitate. Și, evident, acest truc uzual este unul dintre cele mai neobișnuite moduri de economie, deoarece, studiind arta decupajului, veți putea crea cu rapiditate un cadou handmade, care nu necesită mari investiții materiale.

Atmosfera sărbătorii Învierii Domnului nu este creată doar de cozonaci și ouă vopsite. Ea oricum este minunată!

Pregătirile de Paște reprezintă unele dintre cele mai calde și luminoase tradiții, care apropie toți membrii familiei. Abordați cu creativitate această sărbătoare și distribuiți inspirația, pe care o aveți, prietenilor voștri, povestindu-le despre acest mod neobișnuit și interesant de decorare a ouălor.

Sărbători fericite!