Amoniacul – un ajutor în lupta pentru recoltă. Iată cum să-l folosiți corect!

S-a dovedit că amoniacul ne poate ajuta foarte mult în lupta pentru obținerea unei recolte bogate de legume. Iată câteva metode prin care îl puteți utiliza în grădina dvs.:

1. Multe plante, cum ar fi roșiile, castraveții, precum și crinii, clematitele și geraniile, reacționează foarte bine la fertilizatorii pe bază de amoniac. Trebuie doar să diluați 50 ml de amoniac în 4-5 l de apă și să hrăniți plantele cu o cantitate mică de soluție după ce au fost udate din abundență.

2. De asemenea, amoniacul reprezintă o modalitate excelentă de combatere a afidelor. Adăugați 2 linguri de amoniac și puțin săpun de rufe răzuit într-o găleată cu apă. Amestecați foarte bine, până când ingredientele se vor dizolva complet și tratați plantele cu soluția obținută.

3. Amoniacul poate ajuta, de asemenea, la combaterea muștelor de ceapă și morcov. Pentru aceasta, diluați 1 ml de substanță în 5 l de apă.

4. După ce răsadurile au fost plantate în sol, diluați 10 mg de amoniac în 10 l de apă caldă. Udați fiecare tufă cu 400-500 ml de soluție și nu veți mai fi deranjați de dăunătorii precum coropișnițele.

Spor la grădinărit!