Aperitiv interesant din cartofi!

Se prepară în câteva minute. Încercați să pregătiți neapărat acest deliciu!

INGREDIENTE:‌ ‌

-‌700 g de cartofi;

-½ linguriță de sare;

-4 linguri de amidon;

-50 ml de ulei de floarea-soarelui;

-20 g de unt;

-jumătate de ardei iute;

-o ceapă;

-3 căței de usturoi;

-2 linguri de sos Teriyaki;

-2 linguri de oțet de mere;

-100 ml de sos de soia;

-mărar — după gust.

MOD‌ ‌DE‌ ‌PREPARARE:‌ ‌

1.‌Curățați cartofii și tăiați-i în bucăți. Fierbeți-i în apă ușor sărată până vor fi gata. Scoateți-i din apă și pisați-i cu zdrobitorul pentru piure. Apoi adăugați amidonul și amestecați până când compoziția se va aduna sub formă de bilă.

2.Divizați compoziția obținută în bucățele și modelați-le sub formă de biluțe. Luați o sticlă goală și presați cu grijă fiecare biluță cu gura ei. Astfel veți obține niște „ciupercuțe” asemănătoare cu ciupercile Champignon.

3.Tăiați mărunt ceapa, usturoiul și ardeiul iute. 

4.Încingeți uleiul de floarea-soarelui și untul pe o tigaie. Adăugați legumele mărunțite și prăjiți-le pe parcursul a 2 minute.

5.Adăugați sosurile și oțetul în tigaie. Apoi puneți „ciupercile” din cartofi pe ea și prăjiți-le timp de câte 5 minute pe fiecare parte. 

6.Transferați „ciupercile” pe o farfurie. Turnați sosul din tigaie peste ele și presărați-le cu mărar mărunțit. Serviți-le cu multă plăcere!

Această gustare din cartofi chiar arată ca ciupercile Champignon prăjite. În schimb, gustul ei este mult mai interesant. Puteți să folosiți „ciupercuțele” din cartofi pentru decorarea altor preparate, ca să obțineți ceva original și gustos!

Vă‌ ‌dorim‌ ‌poftă‌ ‌bună‌ ‌alături‌ ‌de‌ ‌cei‌ ‌dragi!‌ ‌

New