Ardei grași pentru iarnă – această rețetă are cel mai simplu mod de preparare!

Cine a încercat la mine acești ardei, nu pleacă acasă fără rețetă. Îi pregătesc în fiecare an după o metodă simplă și ușoară, conservând câte 20-30 de borcănașe, dar oricum nu-mi ajung. Se mănâncă unul după altul.

Cel mai migălos lucru aici este prăjirea ardeilor. Dar o să vă spun cum să-i prăjiți astfel, încât aragazul să rămână curat. Iar ardeii ies foarte gustoși și aromați, fără să-și piardă, în borcane, gustul de ardei prăjit.

INGREDIENTE:

Pentru 1 borcan de 1 l:

– 8 ardei dulci (de mărime mare);

– 1 ardei iute;

– 1 frunză de dafin;

– 1 umbrelă de mărar;

– 2 crenguțe de pătrunjel;

– 3-4 căței de usturoi;

– 1 linguriță de sare grunjoasă;

– 2 linguri de zahăr

– 3 linguri de oțet de 9 % (30 g);

– condimente după plac (ierburi uscate, condiment pentru morcovul în stil coreean sau pentru frigărui);

– apă clocotită;

– ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prăjit).

MOD DE PREPARARE:

1. Puneți ardeii curați și uscați într-o tigaie cu puțin ulei vegetal rece (!). Acoperiți tigaia cu un capac și prăjiți ardeii pe o parte. Apoi opriți (!) aragazul și așteptați până când uleiul nu va mai sfârâi (asta durează cel mult o jumătate de minut). Scoateți capacul, întoarceți ardeii și continuați să-i prăjiți pe cealaltă parte. Prăjiți toți ardeii în acest fel.

2. Ardeii fierbinți se pun imediat în borcane (eu clătesc borcanele cu apă clocotită înainte de aceasta). De obicei, eu pun ardeii în două sau trei borcane deodată, astfel încât, în timp ce a doua porție de ardei se prăjește, aerul din prima porție să iasă și ardeii să fie compactați cât mai bine în borcane. Apoi presărați ardeii cu puțin usturoi tocat.

3. De asemenea, am grijă să prăjesc (în același mod) niște ardei iuți, pentru a adăuga câte unul în fiecare borcan.

4. La mijloc, între ardeii din fiecare borcan, puneți o frunză de dafin, o umbrelă mică de mărar și câteva crenguțe de pătrunjel. Nu uitați să mai adăugați un pic de usturoi pisat.

5. Umpleți toate borcanele cu ardei în acest fel. De obicei, într-un borcan de 1 l, încap 7-8 ardei mari. În final, adăugați și câteva condimente după gust, sarea, zahărul și oțetul. Apoi umpleți borcanele cu apă clocotită și închideți-le ermetic cu capace.

6. Amestecați puțin conținutul borcanelor, astfel încât sarea și zahărul să se topească complet. Acoperiți-le cu un material călduros și lăsați-le sub el până când se vor răci complet. După aceasta, depozitați ardeii în cămară. Savurați-i iarna cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!