Aripioare de pui cu cartofi la cuptor — o masă minunată pentru toată familia!

Aripioarele de pui cu cartofi la cuptor reprezintă o mâncărică simplă și delicioasă pentru toată familia dumneavoastră. Aripioarele de pui ies fine, suculente, gustoase, iar cartofii — moi și aromați. Noi considerăm că acest fel de mâncare poate fi pregătit chiar și pentru mesele de sărbătoare!

INGREDIENTE:

-1 kg de aripioare de pui;

-o linguriță de boia de ardei dulce;

-½ linguriță de hamei suneli sau condimente pentru pui;

-piper negru măcinat — după gust;

-1.5 lingurițe de sare;

-o lingură de smântână fermentată;

-1 kg de cartofi;

-2-3 linguri de ulei;

-1/3 linguriță de curcuma.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aripioarele: spălați-le și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Dacă doriți, puteți să le tăiați în jumătăți.

2.Puneți aripioarele pregătite într-un bol adânc. Adăugați o linguriță de sare, ½ linguriță de boia de ardei dulce, piper negru măcinat după gust, ½ linguriță de hamei suneli/condimente pentru pui și o lingură de smântână fermentată.

3.Amestecați foarte bine, răspândind condimentele și smântâna pe toate aripioarele.

4.Pregătiți cartofii: curățați-i, spălați-i și uscați-i. Dacă sunt mari, tăiați-i în 2-3 bucăți. Dacă sunt mici, lăsați-i ca atare.

5.Puneți cartofii pregătiți într-un bol adânc. Adăugați ½ linguriță de sare, ½ linguriță de boia de ardei dulce, 1/3 linguriță de curcuma, piper negru măcinat după gust și 2-3 linguri de ulei.

6.Amestecați foarte bine, astfel încât să răspândiți uleiul și condimentele pe toate bucățile de cartof.

7.Lăsați aripioarele și cartofii să se marineze pe parcursul a 30 minute.

8.Transferați cartofii cu tot cu zeama, pe care au eliberat-o, într-o tavă adâncă, unsă cu ulei. Răspândiți-i într-un singur strat.

9.Așezați aripioarele pe suprafața lor.

10.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 190°C și coaceți mâncărica pe parcursul a 60-80 minute. Pe la jumătatea timpului de coacere, când aripioarele se vor rumeni, scoateți tava din cuptor și întoarceți-le pe cealaltă parte. Apoi continuați să le coaceți până când cartofii vor fi gata.

11.Serviți cartofii și aripioarele coapte cu salată de legume proaspete.

Acest fel de mâncare este suculent și delicios. Cartofii sunt foarte moi, iar aripioarele prezintă o crustă rumenă și apetisantă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!