Aș putea să-l mănânc în fiecare zi! Salam dulce cu alune!

Mama mea obișnuia să-mi aducă acești cârnăciori delicioși și cremoși de la un magazin de dulciuri orientale. Le iubeam mai mult decât orice bomboană sau prăjitură și puteam să le mănânc în fiecare zi. Acum am găsit rețeta acestui deliciu și îl pregătesc foarte des, deoarece sunt dulciurile mele preferate. Rețeta este foarte simplă, vă recomand să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 140 g de zahăr;

– 25 g de miere;

– 50 ml de apă;

– 300 g de lapte condensat;

– 40 g de unt;

– 150-200 g de alune prăjite (sau arahide).

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, măcinați alunele prăjite cu ajutorul unui blender. Însă nu le transformați în făină, ci doar în fărâmituri.

2. Adăugați zahărul, apa și mierea într-o crăticioară. Puneți-o pe foc și aduceți ingredientele în punctul de fierbere, așteptând ca zahărul și mierea să se dizolve complet. După aceasta, mai fierbeți siropul timp de 3 minute. În tot acest timp, nu trebuie să-l amestecați deloc.

3. Faceți focul foarte mic și adăugați laptele condensat în sirop. Amestecând încontinuu, aduceți compoziția în punctul de fierbere. Gătiți-o la foc mediu, până când își va schimba culoarea și textura – aproximativ 10 minute. Amestecați încontinuu, iar dacă vedeți că laptele prea spumegă, faceți focul mai mic. Iar dacă aveți un termometru de bucătărie, atunci fierbeți amestecul până când va atinge temperatura de 116°C.

4. Transferați compoziția într-un bol adânc și rece și lăsați-o să se răcească. Pentru a grăbi procesul, puteți pune un recipient cu apă și gheață dedesubt.

5. Între timp, scoateți untul din frigider. Acesta trebuie să fie moale, de temperatura camerei.

6. Iată cum arată textura amestecului când este bine răcită:

Amestecați-o cu mixerul, până când va deveni puțin cremoasă. Apoi adăugați untul moale și continuați să-l amestecați.

7. Turnați alunele măcinate pe masă și transferați amestecul din bol peste ele. Frământați totul împreună.

8. Modelați salamul de mărimea și diametrul dorit. Eu voi face niște cârnăciori mai mici, cu lungimea de 8 cm. Întindeți-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-i să se usuce.

9. Savurați desertul obținut cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New