Așezați carnea într-o sticlă de plastic și obțineți salam! Extrem de simplu – salam gustos de casă!

Cea mai gustoasă tobă pregătită în sticlă PET. Cu un astfel de aperitiv nici de salam nu aveți nevoie. O alternativă minunată și o rețetă extrem de simplă. Puteți pregăti toba chiar și pentru masa festivă, pentru că feliile arată fenomenal!

INGREDIENTE:

– 2 ciolane de porc (3,5 kg);

– 1 ceapă;

– 10 căței de usturoi;

– boabe de piper negru;

– boabe de ienibahar;

– 2-3 foi de dafin;

– 2 linguri de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați ciolanele în jumătate, așezați bucățile într-o cratiță, turnați apă rece și lăsați carnea pentru 1-1,5 ore.

2. Apoi, scurgeți lichidul și turnați apă proaspătă. Adăugați ceapă curățată de coajă, foi de dafin, boabe de piper negru și ienibahar și sare. Acoperiți cratița cu capac și fierbeți carnea la foc mic timp de 3,5-4 ore.

3. Scoateți carnea, o lăsați să se răcească complet și o separați bucăți de os, dar nu foarte mici.

4. Adăugați usturoi dat prin presă, 2 polonice de supă și amestecați.

5. Luați o sticlă de plastic și îi tăiați partea superioară. De asemenea, puteți folosi și o cutie de carton de sub produse lactate.

6. Umpleți recipientele obținute cu carne, periodic presând bine cu lingura, iar la final mai turnați puțină supă. Le acoperiți cu folie alimentară și le dați la frigider pentru 6-8 ore.

7. Tăiați sticla și scoateți toba.

Toba este foarte gustoasă și merge perfect pentru sandvișuri. Își menține bine forma și poate fi tăiată felii subțiri. Încercați, e simplu! Suntem siguri că rețeta va fi pe placul dumneavoastră, iar rezultatul pe gustul întregii familii!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!