Asta face acum răsadurile mele să fie puternice!

Astăzi vă voi dezvălui secretele creșterii unor răsaduri puternice, încercând să vă prezint doar cele mai importante aspecte.

Pași de urmat:

1. Așadar, voi începe cu răsadurile tinere. Odată ce plantele au răsărit din pământ, se poate întâmpla ca învelișul semințelor să nu se deschidă, caz în care există 2 modalități de a rezolva problema: luați un pic de pământ, puneți-l deasupra plantei și umeziți firul cu apă. Iar dacă răsadul s-a întins foarte mult, dar nu a aruncat sămânța, înmuiați un bețișor de bumbac în apă și umeziți răsadul de câteva ori pe zi. Dacă nu veți face acest lucru, răsadul poate chiar să moară sau să se îmbolnăvească pentru o perioadă lungă de timp.

2. Când răsadurile au deja 5-6 zile, este foarte bine să le hrănim cu amoniac de 10%. Răsadurile vor crește ca pe drojdie și vor căpăta un aspect verde și mult mai viguros. Pentru a pregăti fertilizantul, diluați 1 linguriță de produs în 1 litru de apă și udați răsadurile sub rădăcini, turnând câte 1-2 lingurițe sub fiecare.

3. Este foarte important să le asigurați răsadurilor lumină; 2 ore în plus dimineața și 3-4 ore seara vor fi suficiente pentru ca plantele să efectueze fotosinteza necesară pentru o creștere și o dezvoltare normală.

4. Cel mai bine, este să udați răsadurile tinere o dată la 3 zile înainte de a le repica, folosind în acest scop o pipetă, o seringă, o linguriță sau un pulverizator casnic. Udarea dozată nu va transforma solul în piatră, evitându-se astfel și apariția diferitor boli fungice și chiar „Piciorul negru”.

5. Eu realizez repicarea când răsadurile au 12-14 zile. Dacă o veți face puțin mai târziu sau mai devreme, nu se va întâmpla nimic rău, dar este mai bine să așteptați până când s-au dezvoltat primele 2-4 frunze adevărate, de altfel, planta se va aclimatiza mai prost. Încercați să le transplantați cu un ghem de pământ, fără să lăsați rădăcina să se dezvelească, astfel răsadurile vor avea de suferit mai puțin și înrădăcinarea va avea loc mai rapid. Pentru ca răsadurile să intre mai iute în perioada de vegetație, eu pun 1 praf de micoriză și 3-4 boabe de azofoska în gaură, în momentul repicării. Plantelor le place foarte mult, și practic nu se îmbolnăvesc. După repicare, udați cu generozitate fiecare fir.

6. La 7-10 zile după transplantare, este bine de realizat prima fertilizare a răsadurilor. Humatul de potasiu sau decoctul din coji de ceapă este foarte potrivit în acest scop. Pe măsură ce cresc, continuați să hrăniți răsadurile la fiecare 7-10 zile, deoarece într-o cantitate mică de pământ, rădăcinile consumă nutrienții din el în mod exponențial. Acest lucru poate fi făcut cu ajutorul îngrășămintelor compuse cumpărate, a îngrășămintelor speciale pentru răsaduri sau a infuziilor și a decocturilor naturale. Este important să realizați faptul că este mai bine să nu fertilizați suficient decât să le hrăniți prea mult, așa că mențineți doza de orice substanță la minimum.

7. Dacă răsadurile au stagnat în creștere, zirconiul sau acidul succinic întotdeauna le poate salva, iar dacă le veți combina, veți obține un stimulator de creștere foarte puternic și un adaptogen într-o singură sticlă, testat! Eu procedez astfel, diluez 1 picătură de zirconiu și o jumătate de comprimat standard de acid succinic de 0,5 g, într-un l de apă, apoi stropesc răsadurile pe frunze și le ud la rădăcini (câte 2-3 lingurițe sub fiecare).

8. De obicei, răsadurile se simt bine înainte de a fi plantate în grădină, cea mai frecventă problemă este lipsa fosforului în sol sau fosforul nu este absorbit din cauza acidității crescute a solului. În ambele cazuri, nuanța frunzelor va fi purpurie. În acest caz, hrăniți-le cu diammofos, iar pentru a scăpa de solul acid, este ideală făina de dolomită.

9. Iluminați răsadurile în același mod ca și pe cele tinere, ridicând treptat lămpile deasupra plantelor, în mod ideal la o distanță de 20 cm. În aprilie, în zilele calde și însorite, nu uitați să scoateți răsadurile la balcon sau pe o logie pentru a le întări imunitatea și capacitatea generală de adaptare. Această metodă va fi foarte benefică pentru viitor, răsadurile vor prinde rădăcini mult mai rapid în grădină. Plantați-le atunci când temperatura nocturnă nu mai scade sub +13 grade, iar cea diurnă este mai mică de +18 grade.

Spor la grădinărit!